fallback

BMW с хибридни версии на Серия-7 и Х6

Още в края на тази година BMW ще представи на пазара хибридни варианти на BMW Серия-7 и BMW X6.

Информацията беше дадена от Иън Робертсън (Ian Robertson), директор маркетинг и продажби на BMW. Той пояснява, че двата автомобила ще използват различни хибридни системи. Серия – 7 ще използва така наречената „по-лека” форма на хибридна версия, при която двигателят ще бъде изключван при спирания, а ускорението ще се подсилва от електродвигател. От своя страна X6 ще бъде снабден с пълна хибридна система, която ще позволява на автомобила да се движи само на електроенергия или да комбинира усилията на двигател с вътрешно горене и мощен електромотор.Двата хибридни модела бяха представени като концепции в Детройт. Серия-7  е на базата на модел 2009 с би-турбодвигател V8 с обем 4.4 литра и електромотор с мощност 20 к.с. V8 е с мощност 400 к.с. и с помощта на електромотора ще има потребление на гориво с 15% по-ниско от това на базисния модел. Литиево-йонен акумулатор разположен в багажника на колата ще захранва електромотора заедно с енергията идваща от регенеративната спирачна система. BMW X6 ще бъде със същия двигател V8 с обем 4.4 литра но други подробности не се дават. За него производителите обещават намаляване на разхода на гориво с 20% в сравнение с базисната версия с двигател V8. Вече е сигурно, че скоро тези два модела ще се появят в продажба, като не е изключено преди това серийните им версии да получат още подобрения. 
Тагове:
fallback
  • #7
    NIki ( преди 15 години )
    Ei *** az haresvam hibridite no na Lexus, ane na tiq tahsaci ot BMW, nikoi nqma da mi se smee zashtoto az sum za Mercedes, koito cql jivot ebat tapacite ot BMW Pozdravi smotanqci :)))
  • #6
    J.P. Morgan ( преди 15 години )
    Kato cqlo ti si GOOOOOLEM TAPANAR!
  • #5
    Коа ( преди 15 години )
    Ники след тоя коментар много хора ше ти се смеят на тебе :D ходи си готви домашните за утре. До -3- при чип тунинга се усешта намален разход при ниски обороти и по дълги разтояния., докато при хибридните технологий ел. мотора върти и в градски режим при потеглянето.
  • #4
    Niki ( преди 15 години )
    Kato cqlo BMW e smeshna marka :))))))))
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Мисля ,че е безмислица тоя малък електрически мотор. Първо ,че само още допълнително електроника ,която само да се разваля и да пълним гушите на сервизите.. И второ същото щеше да се получи и с един чип-тунинг. Щеше мощноста да се повиши не с 20 коня като този ел.мотор а поне 40-50 коня щото е турбо-двигател и разхода пак щеше да падне с 10-15% ..
  • #2
    valdes ( преди 15 години )
    Какво става с водородната им технология hydrogen,да не я изоставиха за сметка на хибридната.
  • #1
    robi1971 ( преди 15 години )
    Браво ,на русначета и арабчетата (производителите на петрол)много ще им харесат тия модели ,а това е само началото . Очакванията са до 10години ефективноста на хибридите да достигни 45-50%
fallback
Последни