fallback

Официална премиера на SLR Stirling Moss в Детройт

Mercedes-Benz SLR си отива, сътрудничеството с McLaren приключва, но това става с блясък и стил.

За довиждане идва последната версия на болида, наречена SLR Stirling Moss. Невероятният суперавтомобил направи своята световна премиера в Детройт. Този модел отдава почит към един от най-добрите професионални водачи на марката и към един автомобил превърнал се в синоним на успеха – 300 SLR. Също като него и най-новият SLR Stirling Moss няма покрив или дори челно стъкло. Тук обаче подобието свършва. SLR Stirling Moss е еманация на всичко най-ново и високотехнологично в автомобилната индустрия. Тялото е олекотено и произведено от карбон и фибростъкло, има изцяло нов дизайн в сравнение със стандартния SLR. Подът на колата е съвсем плосък, отзад се забелязва голям дифузьор, помагащ задната ос да прилепва плътно върху пътя при високи скорости. Интериорът е изключително функционален и в купето няма нищо излишно. Лостът на автоматичните скорости е с гравиран подпис на Мос. Двигателят е познатият компресорен V8 с обем 5.4 литра и мощност 640 к.с. Той изстрелва SLR Stirling Moss от място до 100 км/час за 3.5 секунди, а максималната му скорост достига 350 км/час. От тази последна серия на SLR ще бъдат произведени едва 75 автомобила и те ще бъдат продадени само на клиенти, които вече имат и друга версия на SLR. Цената е близо 700 000 евро.  
Тагове:
fallback
  • #6
    GERMAN SUPLEX ( преди 15 години )
    Mercedes-Benz SLR - mashina koyato moralno ne ostaryava i ne se obeztzenyava.Tehnicheskite i harakteristiki si ostavat etalon za sledvashtite pokoleniya!
  • #5
    Андрей ( преди 15 години )
    Заслужавам разбира се,както всеки друг.Да кажеме че всеки заслужава да се порадва на живота
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    ti pak da ne mislish che zaspujavash da q karash tazi kola
  • #3
    Андрей ( преди 15 години )
    Прекрасна машина.Това е просто едно произведение на изкуството без покрив.За съжаление никой разумен човек няма да си я купи.Тази кола ще бъде в колекцията на някое милионерче или ще бъде карана от сина на някой милиардер , който всъщтност ше е от онези Курови Глави и ще се изгуби ефекта от сребърната красавица.
  • #2
    разбирател ( преди 15 години )
    в част от трейзърите видях, че колата върви и със специални плоскости, които при нужда покриват мястото на водача и пътника до него или само на пътника - което е практично в случай на дъжд или при паркиране на открито.
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Neveroqtna kola. Prepratka kum sustezatelnite Mercedes-i ot edno vreme. Abe ubiec prosto
fallback
Последни