fallback

Стилът на управление зависи от автомобила

Американската фирма за анализи Quality Planning e провела изследване на зависимостта между дисциплината на водачите и марката автомобил, която карат.

С други думи, кажи ми какво караш, да ти кажа как караш. Изследването обаче е доста сериозно и е направено на базата данни на американската пътна полиция и на американските застрахователни фирми. Резултатите общо взето не са учудващи. Най-недисциплинираните водачи са тези на Hummer, които нарушават правилата за движение по пътищата 4.63 пъти на всеки 100 мили (160 км) пробег. На обратния полюс са водачите на седана Jaguar XJ, които имат само 0.11 нарушения на 100 мили път. Марк Фоктер, автор на книгата „Нация на колела: автомобилната култура в Америка от 1945 г. досега”, счита че водачите на Hummer се чувстват като господарите на пътя. Това се дължи на високото разположение на седалките и на обема на автомобила. Според него, това са предпоставки често да не бъдат забелязвани пътни знаци и други участници в движението, включително и пешеходци. Сред другите „марки нарушители” е Scion. Това е марката на по-младите водачи в САЩ, а те обикновено са по-недисциплинирани. И още една група автомобили често срещани при нарушителите, това са спортните модели. Ето пълното подреждане на „автомобилите най-чести нарушители” на правилата за движение в САЩ: А ето и подреждането на най-дисциплинираните водачи: 
Тагове:
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    V Bulgaria 4elnite mesta 6te sa zaeti ot avtomobilite: Golf 2, Golf 3, Astra GSI, BMW 3, Audi 80... Vse klasni koli s opitni piloti zad volana! Da ne zabravqme i Pernik - grada na avtomobilistite. Da se za4udi 4ovek kak Prost, Sena ili Schumacher nqmat rodnini v perni6ko... Fenomenologiq :)
  • #3
    Д Добрев ( преди 15 години )
    ГМ да преложат договор на Максим Стависки за рекламно лице!
  • #2
    axa ( преди 15 години )
    Кво добро утро бе поспаланкоооооо...?
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    Добро утро,как спахте:)
fallback
Последни