fallback

Conquest Vehicles предлагат най-сигурния off road на света

На търг организиран от фирмата Barrett-Jackson в американския град Скотсдейл, беше представен бронирания автомобил Knight XV.

Според фирмата производител Conquest Vehicles, това е най-защитения луксозен SUV модел в света. В съобщение до пресата се казва, че фирмата планира да произведе само 100 броя от Knight XV. Производството на уникалната кола става изцяло ръчно и един модел се сглобява за около 1 500 часа. Conquest Vehicles са фирма специализирана в производството на бронирани off road модели. Производството на Knight XV е на базата на пикапа Ford F-550, двигателят е с десет цилиндъра и обем 6.8 литра, а мощността му 400 к.с. Може да работи с биоетанол или с обикновен бензин. Пътният просвет е 35 см, а колата тежи 5.4 тона. Каросерията на Knight XV предлага шест места. Тя е произведена от закалена стомана, като калниците и броните са от фибростъкло, стъклата са от специален прозрачен материал с дебелина 64 мм. Джантите на Knight XV са специална конструкция с размер 20 инча. От фирмата поясняват, че степента на обезпеченост зависи от желанието на клиента, като защитата на автомобила може да се повиши още или да бъде понижена. Интериорът на Knight XV (който има обем 8 000 литра), предлага шест кожени регулируеми седалки, мултимедийна система Alpine с GPS навигация, възможности за включване на външни устройства с Bluetooth връзка. В колата се предлага дори PlayStation 3, на разположение са няколко LCD монитори. Цената на базисната версия Knight XV е 310 хиляди долара. 
Тагове:
fallback
  • #8
    Ристо Мотористо ( преди 15 години )
    Наистина ако е 4,5 тона и е над 6 метра би трябвало да е с С категория.Това си е направо камион.Форд Транзит:)))А може ли да се накланят седалките и да си нося компоти и ракийка от село:)))
  • #7
    Анонимен ( преди 15 години )
    mnoo qko, tva she si go parkiram pred vkusti na malkite pet kiosheta :)
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    samo da poqsna, 4e tova se kara s "C" kategoriq xaxaxa
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    Преди около месец гледах в друг БГ сайт за това нещо,яко е !!! Там пишеше,че някаква канадска фирма е производител.Тук никъде не успях да видя дължината,но от онзи сайт доколкото си спомням пишеше 6,30 м.А,и щом е на базата на Ford F 550,то е ясно.
  • #4
    ge2star ( преди 15 години )
    оферта за софиянци :D
  • #3
    tracer ( преди 15 години )
    mene li4no mnooo me kefi otvun i otvutre :) :P
  • #2
    Х ( преди 15 години )
    Е добре де най-защитен, ама защо пък и най-грозен !?
  • #1
    NANI ( преди 15 години )
    Егати камиона:)
fallback
Последни