fallback

Стивън Ратнер ще бъде „Автомобилният цар” на Америка

Новоизбраният президент на САЩ Барак Обама е готов да назначи така наречения „автомобилен цар”, човекът който ще поеме управлението на „голямата тройка”.

Според вестник The New York Times това ще бъде Стивън Ратнер (Steven Rattner) – човек тясно свързан с Демократическата партия. Ратнер е съосновател на инвестиционната фирма Quadrangle Group разполагаща с активи от около 6 милиарда долара. Той е близък до кмета на Ню Йорк Майкъл Блумберг. Все още няма официално съобщение за назначаването му за главен мениджър на трите големи американски автомобилни фирми, но Ратнер обяви, че е готов да заеме поста. През декември правителството на САЩ отдели 13.4 милиарда долара за GM и Chrysler. Очаква се през март да им бъде предоставена нова държавна помощ. Едно от условията за предоставянето на тази помощ беше назначаването на един „автомобилен цар”, който ще управлява реорганизацията на корпорациите и ще следи изкъсо дейността им. Той ще отговаря дори за работата на синдикатите, за връзките с доставчиците, за назначаването или освобождаването на работници. Първите коментари на хора от бъдещата администрация на президента, както и на хора от бранша са, че Ратнер е изключително подходящ за поста.  
Тагове:
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    Че ГМ не удариха ли голямата кинта от 9/11..? още ли искат... брех тия пари никога не стигат :Д
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    Че ГМ не удариха ли голямата кинта от 9/11..? още ли искат... брех тия пари никога не стигат :Д
  • #3
    Anonimen ( преди 15 години )
    И така товаришчи - комунизма победи в САЩ а неоимпериализма в Русия!!
  • #2
    Niko181 ( преди 15 години )
    В САЩ не е точно като тук, ако го сметнат за неподходящ, няма да му го спестят опоненти и браншовици
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    "Първите коментари на хора от бъдещата администрация на президента, както и на хора от бранша са, че Ратнер е изключително подходящ за поста"Та нали те го слагат там какво друго трябваше да кажат ?
fallback
Последни