fallback

Toyota ще прави и роудстер на базата на iQ?

Макар все още да не сме видели нито един екземпляр от новата мини кола на Toyota на пътя, (европейските продажби стартират през януари 2009), чуваме различни неща за iQ.

Сред най-интересните спекулации са, че наследникът на Yaris ще бъде на базата на iQ, че този модел ще се предлага и в САЩ, или че Toyota подготвя нов двуместен роудстер на базата на iQ. Последното се твърди от немското списание Auto Motor und Sport, според което Toyota ще покаже студия на iQ Roadster по време на автосалона Tokyo Motor Show, който ще се проведе през следващата година. Според немското списание все още не било ясно дали Toyota ще стигне до серийно производство на този роудстер, който щял да се нарича Spider. Ако се стигне до серийно производство, този автомобил щял да бъде предлаган със същите двигатели с които на пазара ще бъде и хечбека iQ – бензинови с обем 1.0 и 1.3 литра и 1.4 литра дизел. Доколко това е реално, остава да се види.
Тагове:
fallback
  • #1
    gogen ( преди 15 години )
    imame nujda ot evtina malka niska dvumesna visokooborotna ma6inka s 100tina konia pod kapaka... kasmet i jivot i zdrave da ia vidim po skoro po pati6tata
fallback
Последни