fallback

Lotus модернизира Exige Cup 260.

Спортният модел на Lotus Exige Cup 260 е състезателна кола, но произведена така, че да отговаря на изискванията и за движение по обществените пътища.

Модернизираната версия на Exige е с много карбон – панелите на покрива, седалките, таблото, предния сплитер, страничните отвори за въздух и задния спойлер. Това е помогнало да бъде намалено теглото на колата. Това е станало още и чрез използването на по-леки части за производство на акумулатора, джантите, задния прозорец и дори педалите. От Lotus наистина са направили всичко за да намалят теглото на колата, като са променили дори постелките в купето, вътрешните огледала и капака на акумулатора. В крайна сметка новата версия е по-лека с около 40 кг. от миналогодишната и общото тегло на новия Exige Cup е 890 кг. Мощността не е променена – 257 к.с. Състезателният Exige Cup 260 е с фабрично монтирана стоманена предпазна рама rollover, оцветена като каросерията. Спирачките също са преработени, като перфорираните дискове са с увеличен диаметър. Интересно е, че спирачният механизъм отпред е от AP Racing, а отзад от Brembo. Пружините на окачването са Eibach, регулируемите амортисьори са от Bilstein. Lotus е оборудвал модернизирания Exige Cup 260 със система, чрез която водачът може да определи сам максималните обороти на двигателя. Тraction control се включва веднага след като колата достигне скорост от 6 мили (10 км/час). В същото време тази система може да се регулира или напълно да се изключи.
Тагове:
fallback
  • #9
    reventon ( преди 15 години )
    a q da te pitam kakvo bi si kupul we assss ?? kato ne e tozi lotus ne6to za tezi pari..da te vidim
  • #8
    ghl ( преди 15 години )
    samoleten dvigatel v kibritena kutiika...ideala mi za kola! anglichanite umejat da pravjat avtorski koli v malki serii i dosta tjasno sportni puk bila i za obshtestvenite putishta,tova e tegloto na edin kit kar.
  • #7
    Triforce ( преди 15 години )
    До номер 1 - гледай филма "Initial D", за да видиш, че конските сили не са най-важното, а Лотус е далеч от каручка. Може би е време да осъзнаеш ти каква кола караш :)
  • #6
    MclarenF1/627 ( преди 15 години )
    Момко пиши си мненията в статиите за немските и японските каручки остави истинските спортни автомобили без своя компетентен коментар
  • #5
    SilverBot ( преди 15 години )
    900 кг на 260 кс е нечовешко!Уважавам такива автомобили.
  • #4
    gogen ( преди 15 години )
    тва е кола с характер, естествено от острова... едно кръгче с тва какъв кеф ше е...
  • #3
    IMC ( преди 15 години )
    Ами като пораснеш малко, пак ще видим как мислиш, и няма предвид възрастово прастване.
  • #2
    WickedSixD ( преди 15 години )
    тва е щото си си по *** от *** ми,за тва така говориш
  • #1
    асссс ( преди 15 години )
    Дори и да имах пари никога не бих си купил такава таратайка ....
fallback
Последни