fallback

Нещо като балон, нещо като кола, нещо като нищо на света

Син балон на колела, който изглежда като автомобил.

Такива са били първите ни рисунки на лек автомобил в детската градина. Автомобилът на Вълчо и Лиса. Но стига спомени, няма грешка, това ще се произвежда серийно в Китай от идната година. И още нещо, този автомобил е с високи технологии, и ще се движи от електроенергия. Запознайте се – Chika. Китайската фирма China Automobile участва с Chika на автомобилния салон в Париж. Позната ли ви е? Ами да, това са тези дето изкопираха предната генерация на BMW X5. То бяха съдебни дела и обжалвания, но накрая техния Х5 не може да се продава в Европа. Хората си взеха бележка и сега докараха тук „синия електрически балон” на Вълчо и Лиса. Така им се пада на европейците, като не искат евтин клонинг на Х5. За съжаление не можем да видим какво има вътре в Chika, защото стъклата й са матови. Може и да е за добро. За сметка на това логото на колата е супер интересно - ухилен китаец. Не е известно на какво се хили, на бъдещите купувачи или на производителите. Вратите разположени в средата на балона погледнати в профил са толкова криви, че е чудно как са ги затворили. Може и затова да не ги отварят. Отварят ни да видим багажника обаче. Вътре има стружки от материала от който е направен скрития интериор. Казват, че в салона могат да седнат двама души един до друг. Може и така да е. Педалите обаче са поместени в средата и може да ги натискат вероятно и двамата. Да говорим за безопасност на пътниците е безпредметно. От прореза за педалите може да се види пътя. Колата е дълга 2650 мм, висока е толкова, колкото е и широка – 1540 мм. Разстоянието между осите е 1710 мм. Теглото на Chika е 780 кг. Колата ще се движи (а дали?) от електромотор с мощност 4 kW!? За сметка на това скоростната кутия е автоматична. С едно зареждане може да измине 150 км. Максималната скорост е 50 км/час. Пълно зареждане на акумулатора се постига за 8 часа. Колата ще бъде на пазара в Китай от края на 2009 г. Да им е честита!
Тагове:
fallback
  • #12
    balon ( преди 15 години )
    to moje da si ima za vseki vlak patnici no tova ne e vlak a balon ako leteshe shtqh da si vzema edna
  • #11
    ..... ( преди 15 години )
    e mizerni4ka e ,no za vseki vlak ima i pytnici
  • #10
    az ( преди 15 години )
    ***----ama pulen ---*** li si ti be ili si zavur6il kitaiskat gimnazia......suvzemi se
  • #9
    kopiii ( преди 15 години )
    kakvo e tolkova lo6o na tazi kola osven 4e e kitaiska
  • #8
    АньоНимен ( преди 15 години )
    Само не разбрах откъде е тая злоба към дребосъка у автора. Като може да прави по-хубава, да заповяда бе! Не съм забелязал автомобилната промишленост в БеГето да процъфтява, та да прави такъв изчерпателен разбор на чуждите творения. Плюс това нали не беше влизал вътре, как пък видя процеп през който се виждал пътя при ***... Абе измислена работа - разказ по картинки... Мила родна картинка :)
  • #7
    IMC ( преди 15 години )
    Ами ако говорим за това на снимката аз му виждам интериора. Иначе наистина да им е честита :)
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    Дудуци, това не е кола бе. Това е балон с колела, както са ви написали по-горе. Пфффф, това ще замени колелетата на китайците.
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    Аз незнам каква кола кара той, но ти пожелавам да караш тази, китайски фен.
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    Разбирач, отворите за *** могат да се видят при тази кола от отделението на двигателя.
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ot tezi matovi prozorci ne se vijda interiora, a pedalite ot kade gi vidqha togava? Nqmate li redaktori? :)
fallback
Последни