fallback

В Париж Skoda представя Superb 4x4

Skoda Superb от второ поколение вече направи силно впечатление и не случайно колата попадна сред седемте финалисти в конкурса „Автомобил на годината 2009”.

Сега в Париж Skoda представя най-силната версия на този модел - Superb 3,6 FSI 4x4, който комбинира бензинов двигател с шест цилиндъра и задвижване на всички колела чрез електронно управлявана трансмисия Haldex. При него мощността е 191 kW, като има среден разход на гориво 10.0 литра на 100 км. Максималната му скорост е 250 км/час, а ускорението от място до 100 км/час е за 6.5 секунди. Версията 4х4 ще се предлага и с два четирицилиндрови двигателя. Първият е познатия 1.8 TSI (118 kW), който има комбиниран разход на гориво 8.1 л/100 км, максимална скорост 217 км/час и ускорява от място до 100 км/час за 8.7 секунди. Вторият е дизеловия двулитров TDI CR DPF (125 kW). При него средният разход е 6.4 литра на 100 км, максималната му скорост е 219 км/час, а ускорението до 100 км/час е за 9.0 секунди. Двата четирицилиндрови двигатели ще се комбинират с механична скоростна кутия с шест степени. Разпределянето на движещия момент става електронно чрез трансмисията Haldex от четвърто поколение. При движение при нормални пътни условия 96% от въртящия момент се насочва към предните колела. При промяна на обстановката системата Haldex реагира мигновено и преразпределя движението към колелата имащи най-добро сцепление с пътя. При стартиране на колата повече движеща сила се изпраща към задните колела. 
Тагове:
fallback
  • #14
    rowz ( преди 15 години )
    невероятен автомобил.. на изложението във Варна ми направи огромно впечатление.. ии да ако имах парите без да се замислям бих ги дал за Superb.. евала на чехите !
  • #13
    Driver ( преди 15 години )
    Vidiah ia na jivo - vutre e super, otpred e dobre, strani4no - sredna rabota no otzad dosta zle...i tova niama ni6to ob6to s twin door sistemata a mi dizainera se e olial ne6to...Mai 6te 4akame facelift za da go opraviat.
  • #12
    TwinDoor ( преди 15 години )
    Задницата е такава заради системата TwinDoor, патент на Шкода, при който за пръв път задната врата може да се отваря и като седан и като хечбек. Освен това на мен ми харесва, поне не е стандартна и е разпознаваема. Шкода все повече налага собствен стил в дизайна. Освен това дизайнерът е същия който проектира Бентли Континентал ГТ. След пет годин всички автомобили ще изглеждат по този начин. Superb е прекрасен!
  • #11
    WickedSixD ( преди 15 години )
    прилича обаче отзад на новите Лади. Интериора е супер,повече ми харесва от Пасат като цяло.Добра е колицата,но тази задница е малко набързо направена.
  • #10
    Mitko ( преди 15 години )
    Шкодата отпред ми прилича маалко на BMW, а задницата нещо казано не ми харесва, но от вътре са я направили трепач и за тея пари бих си я взел с удоволствие (стига да ги имах де :D )
  • #9
    Анонимен ( преди 15 години )
    Da stopovete ne gi biva no vsi4ko ostanalo e kukli4ka
  • #8
    Анонимен ( преди 15 години )
    И мисля, че е крайно време дизайнерите им да се замислят за някаква по-модерна емблема, че тази е сигурно 50 годишна вече и като са загледа в нея човек цялата кола му погрознява
  • #7
    Triforce ( преди 15 години )
    Това, че стоповете куцат, не значи, че интериора не е направен по-добре дори от ПАСАТ!!! Шкода на времето са били много напред. Сега май пак натам отиват. Като гледам, на следващия модел може и 1-ви да са, като бият Авенсис, Мондео, Акорд и т.н. Знам какво ще напишете за японските, но съм почти сигурен, че ще ги бият (в някои отношения).
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    това по-грозно не можаха ли да го направят?
  • #5
    IMC ( преди 15 години )
    Колата е чудесна, Superb е много добър модел. Обаче можеше ли толкова чак грозна да я направят отзад, като някоя индийска или китайска кола ми изглежда.
fallback
Последни