fallback

Audi A4 TDI със среден разход на гориво под 4 литра на 100 км

Концепцията на Audi A4 TDI представена в Париж е най-доброто доказателство, че съвременните дизелови автомобили могат да предложат съпоставим или дори по-добър разход на гориво в сравнение с хибридните автомобили.

Двигателят на концепцията A4 TDI е двулитров с директно впръскване на горивото и има мощност 120 к.с. и максимален въртящ момент 290 Nm. Скоростната кутия е механична с шест степени. Ускорението от място до 100 км/час е за 10.7 секунди и има максимална скорост 206 км/час. Това е доста впечатляваща и за бензинов автомобил с тези размери динамика. В същото време A4 TDI Concept има средно потребление от 3.99 литра дизелово гориво на 100 км. и вредни емисии от CO2 само 105 г/км. Използваният от концепцията двигател е модернизиран, макар да запазва основните си характеристики. Променена е системата за охлаждане, работата на горивната помпа се контролира електронно. Автомобилът е оборудван със системата start / stop, има нова електронна спирачна система на задните колела, гумите са с ниско съпротивление и размер 225/50 R17, летите джанти са много леки. Автомобилът е със система преобразуваща кинетичната енергия получавана при използване на спирачната система в електроенергия. При концепцията е подобрена аеродинамиката на колата, като е променена формата на капака на багажника, също има промени в решетката на радиатора. Оптимизиран е потокът на въздуха преминаващ под автомобила и е намалена височината на колата. От Audi уверяват, че много скоро ще видим серийна версия на A4 TDI оборудван със системите които сега виждаме при концепцията.
Тагове:
fallback
  • #17
    Анонимен ( преди 14 години )
    M3 *** смешен AUDI се стремят да разработват и икономични автомобили, за разлика от BMW, които правят така, че автомобилите им да превозват от т.А до т.Б.Там за разход не се мисли.
  • #16
    nekoi ot nasre6tnoto ( преди 15 години )
    cqlata rauta e 4e bmw zatavat i zatfa bmw fenovete kritikuvat samo...tfa audi cepi mn dobro e br.
  • #15
    dokata ( преди 15 години )
    ei golemi bursuci si kazvat nekompetentnite mnenia,kato nemojete da si pozvolite takiva avtomobili pone ne gi kritikuvaite!!!
  • #14
    M3 ( преди 15 години )
    I taka - s tozi model audi se prisuidiniava kum "premiym" selekciata Dacia - Prius - VW polo, no ne moje da stigne bude6tia lider TATA NANO...goliam maitap..))))
  • #13
    Анонимен ( преди 15 години )
    *** *** селска, петришка.
  • #12
    Petrich-Californiq ( преди 15 години )
    A4 gi *** na vsi4ki,kolkoto i da psuvate:)))
  • #11
    Анонимен ( преди 15 години )
    Това не е хибрид първо! За да е хибрид най-малкото трябваше да има батерия(освен акумлатора)и електромотор ,който да задвижва колелата с енергията от батерията. Това Ауди не разполага с такава . Освен това минималното изискване за хибрид(хибрид означава кръстоска между два вида)би трябвало да ползва минимум два енергоизточника в комбинация. Примерно както е Газ-бензин или водород и ток, бензин и ток или нещо подобно. А средния разход се пише след като се изминат примерно 1000 километра половината в градско и половината извънградско . При извънградско разхода се пише при скорост 90км. а не 80км. Така ,че това Ауди най-вероятно при извънградско каране и 90км. скорост ще харчи около 2 литра нафта на 100 км.
  • #10
    Безгрижен ( преди 15 години )
    Ааааааааааахахахаххахах. Ей - оправихте ми настроението ... безсмъртни рацери пуцащи здраво, дизелови Фабии, които не може да вдигат повече от 90 км/ч ... смял съм се от сърце. А относно темата: На кой му пука за разхода ?!? Важното е пътуването да е забавно. Музиката на макс, кафето, цигарката, лафчето с компанията ... Така мога и 10 часа да пътувам, то си е веселба :)))) Е .. от време на време и аз се правя на "безсмъртен пуцащ рацер", но поне се съобразявам с обстановката ;)))) Ае лек ден :))
  • #9
    dri ( преди 15 години )
    tig -> разрешената скорост е 90 от Стара Загора до Карнобат, останалото е магистрала. Друг в въпроса че ти с твоята дизелова фабия не можеш да се движиш с повече.
  • #8
    tig ( преди 15 години )
    До 6:Абе рацер, ми то за толкова се ходи на морето. Разрешената скорост е 90 ако не знаеш. Или ти пуцаш здрао, щот си безсмъртен?Информативно, с моята дизелова Фабия отивам до морето с разход 3.5 /100 с 90км/ч
fallback
Последни