fallback

Honda се връща на пазара на хибридни автомобили с Insight

За Honda най-важното участие в Париж е представянето на Insight Concept, колата отбелязваща връщането на хибридните автомобили в моделния ред на фирмата.

Макар в Париж да е показана концепция, Insight е съвсем близо до серийно производство и сериен прототип на този модел ще видим само след няколко месеца в Детройт. Продажбите на хибридния автомобил на Honda ще започнат по целия свят още през втората половина на следващата година. Промените на серийната версия спрямо тази показана в Париж няма да са големи и ще засягат само детайли, като примерно LED фаровете, които сега изглеждат прекалено футуристично за да стигнат до серийно производство. Стилово дизайнът на Insight е инспириран от Honda FCX Clarity. Като цяло този дизайн може да се определи като консервативен, но такъв е и дизайнът на Prius, главния конкурент от Toyota. По-различна е ситуацията в интериора, който е създаден на базата на този от Civic и изглежда много съвременно и привлекателно. Хибридната система на Insight е модернизирана на базата на познатото от Civic IMA. Това е комбинация от малък бензинов двигател, електродвигател и скоростна кутия CVT. За разлика от Prius обаче, Insight на Honda няма да може да се движи само от електроенергия. Това в Honda са направили за да се държи цената ниска. Икономията на гориво обаче е значителна и показателите на Insight няма да са много по-различни от тези на Prius. Няма да е така с цената обаче, която при Insight ще започва от 18-19 хиляди долара (в САЩ), докато цената на Prius започва от 22 хиляди долара.  
Тагове:
fallback
  • #3
    tracer ( преди 15 години )
    abe naistina dosta si prili4at s toyota ama samo otzade i malko otstrani...otvutre ne e zle....kat pilotska kabina e :D
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    Тва защо толкова много прилича на Тойта Приус
  • #1
    Triforce ( преди 15 години )
    "Промените на серийната версия спрямо тази показана в Париж няма да са големи и ще засягат само детайли, като примерно LED фаровете, които сега изглеждат прекалено футуристично за да стигнат до серийно производство."Е айде цял живот с един и същи фарове и стопове. Сигурно и нещо интересно от интериора ще премахнат. И после защо германците не променяли нищо по автомобилите си. Явно тези, които оценят автомобила преди пускане в производство са коне с капаци!
fallback
Последни