fallback

Audi показа в Париж хибридна концепция на А1

На специална предпремиерна презентация, на автомобилния салон в Париж беше представена концепцията Audi A1 Sportback.

Това е прототип на нов малък хечбек, който ще бъде конкурент в класа на Mini. Новият модел на Audi е с предаване на движението към предните колела и има дължина 3990 мм. Разстоянието между осите е 2460 мм, окачването е традиционен МакФерсон отпред и независимо окачване отзад. Всъщност най-интересното в тази концепция е двигателят, или по-точно двигателите, защото задвижването се осъществява от хибридна система. Тя комбинира бензинов турбодвигател TFSI, имащ мощност 150 к.с. и електродвигател с мощност 27 к.с. Сумарният максимален въртящ момент е 390 Nm. Малкият хечбек има доста добра динамика, като от място до 100 км/час спринтира за 7.9 секунди, а максималната му скорост е 200 км/час. В същото време концепцията А1 изразходва средно само 3.9 литра на 100 км когато работят и двата двигателя. Само за сметка на електродвигателя, който се захранва от нов литиево-йонен акумулатор, А1 може да измине до 100 км. Батерията се зарежда от обикновен контакт, а при използване на спирачките също се преобразува кинетична енергия в електрическа. И още нещо ново при A1 Sportback Concept, което идва от новото поколение на A4 – системата за избор на режим за движение, наречена Drive Select. Той може да бъде „ефективен” или „спортен”. В първият случай се поставя ударението върху ниското потребление, във вторият върху спортното окачване и динамиката. С тази концепция Audi показва и нова мултимедийна система, която може да работи с различни модели мобилни телефони и да ги използва като „склад” за музика и данни, а също и като навигационна система. Външният вид на A1 Sportback Concept напомня на сегашното поколение A3 Sportback, но с по-агресивен дизайн и по-ъгловати форми. Най-необичайната част от външния вид е задната врата и стъклото съставено от две части. Тук се забелязва идейно сходство с Mini Clubman. Все още от Audi не са потвърдили серийното производство на този модел, но според експерти, то е почти сигурно.
Тагове:
fallback
  • #8
    az ( преди 15 години )
    kombinaciqta e strahotna a s mini nqma smisal da e sravnqvame nqma kak edna takava krasiva kola da bade sravnena s nqkakvo si mini
  • #7
    .... ( преди 15 години )
    kato dizain dubre, a harakteristikite na dvigatelite sa o6te po dubre osobeno 6to se otnasq za ikonomi4nosta. Samo malko interiora da bytnat
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    Страхотна предница, Аудитата придобиват все по агресивен вид. Преди БМВ имаха подобно хулиганско излъчване и не знам защо се отказаха от него. И въпреки ,че съм фен на БМВ признавам ,че Ауди ни изпреварва в дизайна и в моторите. Нямам търпение да видя новия М5 и дали ще преборим Ауди, които пак признавам последните 10 години се развиха много.
  • #5
    Triforce ( преди 15 години )
    Е дайте като е съперник на МИНИ и половината конзола да е копирана. Нека вкарат нещо по-яко. 100% има някой по-добър вариант!
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    4ao mini, taq bqla akula 6te te izqde
  • #3
    Mihal4o ( преди 15 години )
    Много добра концепция,дано да има производство ще има и търсене,само нещо отзад нещо ми клони към импрезата на субару.като няма пари за такава съм голям разбирач :)
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не си прав, много е приятен дизайнът, готина е количката
  • #1
    IMC ( преди 15 години )
    Направили са дизайна до средата а на задницата дизайна са го правили Телетъбис ама напушени.
fallback
Последни