fallback

Porsche предизвика Nissan за обиколка на Nurburgring

След като през май тази година Nissan GT-R постигна рекордното време от 7:29 на пистата Nurburgring, целият автосвят заговори за това.

Според Porsche, обаче това е невъзможно...За да докаже твърдението си, германската фирма закупила чисто нов Nissan GT-R. Професионален пилот на Porsche, подложил колата на тест на същата писта, отново при сухо време. Постигнатия резултат бил 7:54. След това същият пилот впрегнал за обиколка Porsche 911 turbo и GT2. Постигнатите времена били, съответно 7:38 при 911 turbo и 7:34 при GT2. Според германците, единственият начин GT-R да успее да постигне обявеното от Nissan време, е само ако е използвал сликове, които, обаче не са част от серийното оборудване на GT-R.Германците твърдо заявиха, че Nissan спекулират с постигнатото време на GT-R. В подкрепа на думете си, те заявиха, че японците са направили чудесна кола, която обаче е с 20 килограма по-тежка от 911 turbo. В медиите все още не е излязъл официален отговор от Nissan.Интересно, дали след това предизвикателство, от Porsche ще предизвикат и Corvette ZR1 за дуел на Nurburgring? Могат ли Porsche 911 turbo и GT2 да подобрят времето от 7:26 на американския спортист, зареден с 620 конски сили?
Тагове:
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Какви са тия сликове ??? Някой знае ли ???
  • #2
    z-tune ( преди 15 години )
    http://***.gtrblog.com/?blog=4&paged=2
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    абе и снощи гледах един тест на аутокар,не на писта а на нормален път на остров ман,35-та се представи по-добре от гаярдо 560.реакцията на порше е израз на притеснение и не им прави чест.техните коли са уникални и легендарни и не е нужно да си доказват класата в такъв махленски стил.пък и дори нисана да е по-бавен от 911 турбо с 16 секунди(в което се съмнявам,в теста на фифт гиър бруно сена беше по-бърз с половин секунда с нисана спрямо поршето,на мокро),все пак разликата в цената се запазва и тя не може да бъде компенсирана с разни секунди,защото при надбягване по обикновени пътища съм сигурен,че нисана ще е по-бърз.
fallback
Последни