fallback

И BMW с хибриден флагман в Париж

Следващият месец на автомобилното шоу в Париж ще видим най-новите решения на фирми като Mercedes-Benz и BMW в областта на хибридните технологии.

И двете фирми ще покажат високотехнологични бензиново-електрически хибридни системи. При това те ще бъдат монтирани на техните флагмани. Mercedes вече публикува първите данни за S400 BlueHYBRID, с които Automedia.bg ви запозна. Сега и BMW дава първи детайли за своята концепция 7-Series ActiveHybrid, която ще се присъедини към другите хибридни модели на фирмата – Vision EfficientDynamics на базата на Х5 и BMW Concept X6 ActiveHybrid. Сега Concept 7-Series ActiveHybrid е с бензиновия двигател V8 с обем 4.4 литра от модела 750i. Концепцията е със стандартната мощност 407 к.с. на бензиновия двигател, подсилена с още 20 к.с. от електромотора. В сравнение със конвенционалния модел, новият ActiveHybrid има по-нисък разход на гориво с 15%. От Mercedes съобщиха, че техният S400 BlueHYBRID има по-нисък разход с 21% в сравнение със стандартния S350. Всъщност хибридната версия на BMW е съвместно разработена с Daimler, Chrysler и General Motors. Системата е с два електромотора разположени в трансмисията, които могат да движат колата само с електроенергия при ниски скорости или да подпомагат бензиновия двигател при ускорение и голямо натоварване. Макар BMW да показва в Париж концепция, тя е почти завършена серийна версия, която ще се появи на пазара още в края на идната година.
Тагове:
fallback
  • #1
    Triforce ( преди 15 години )
    Време беше и германските автомобилни инженери да направят нещо по въпроса. Колкото и да се стараят да намалят разхода от нормалния мотор, без точец няма да я бъде!
fallback
Последни