fallback

Fiat ще прави роудстер на базата на Lotus

Fiat се споразумя с британската фирма Lotus за съвместен проект по създаване на малък роудстер на базата на Lotus Elise.

За този проект съобщи изпълнителният директор на Fiat, Лоренцо Систино. Според него, новата кола ще бъде готова през 2011 г. Най-вероятно нейното име ще бъде Fiat Dino. Всъщност нещо подобно направи преди години и Opel, като от 2000 до 2005 година произвеждаше и продаваше под своята марка версия на Lotus Elise, с друг дизайн и по-мощен двигател. Така ще бъде и с роудстера на Fiat – ще има свой дизайн и друг двигател. Последният сериен Fiat Dino е бил произведен през 1973 г. като производството му е продължило 7 години. Dino е бил произвеждан не само като роудстер, но и като купе. Роудстера е бил дело на Pininfarina, а купето е създадено от Bertone. Двигателите са били V6 с обем 2.0 и 2.4 литра, с мощност, съответно 160 и 180 к.с. 
Тагове:
fallback
  • #1
    Лейди Вруум ( преди 15 години )
    Аз ли съм зле със зрението или новият модел на Фиат е копие на Ferrari dino?! Не стига това ,ами и името са използвали...Толкова ли не могат да измислят нещо друго.Ми то скоро може да очакваме да се пръкне и новият Фиат Енцо?!
fallback
Последни