fallback

Porsche с 35% дял във Volkswagen

Porsche повиши дела си във Volkswagen Group с 4% и сега държи 35% от акциите на групата, като по този начин превърна VW в подразделение на Porsche Automobil Holding.

Историята очевидно не свършва до тук, защото според немските закони сега се изисква от Porsche да представи формално предложение и за закупуване на Audi като част от новата структура нa акционерите. След съобщението за променената структура на собствеността във VW, шефът на Porsche Венделин Видекинг (Wendelin Wiedeking) увери инвеститорите, че неговата фирма няма намерение да отделя Audi от VW Group, поне в скоро време, съобщава Automotive News. “Ние виждаме Audi като интегрална част от VW и нямаме интерес да вадим фирмата от групата”, заяви Видекинг. Тези новини идват в светлината на все по-големите разминавания между Porsche и VW за това кой да контролира ежедневната дейност на групата след промяната в собствеността. Наскоро VW призова Porsche да стои настрана от управлението на рутинните ежедневни операции. Промяната възбуди противоречия и между синдикатите в двете фирми. Профсъюзите във VW имат доста големи права и сега негодуват, че в новия Борд на директорите Porsche ще има повече директори, въпреки че имат по-малък персонал който да представляват там. По-рано Porsche съобщи, че има планове да увеличи делът си в собствеността на VW до над 50%. Европейската Комисия разреши подобна стъпка през юли и тя ще се осъществи вероятно в скоро време. По закон обаче, немската провинция Долна Саксония е вторият най-голям притежател на акции в групата VW с техния дял от 20% право на глас. От провинциалното правителство заявяват, че ще запазят тази си позиция. Това означава, че дори да има и 50% от акциите, решенията на Porsche могат да бъдат блокирани от Долна Саксония. Сега Видекинг заяви, че се надява да бъде намерено бързо решение на това противоречие, както и на спора между профсъюзите за представителството на работниците при новите обстоятелства. Шефът на Porsche обаче не можа да предложи нищо конкретно за решаване на заплетената ситуация.
Тагове:
fallback
  • #3
    WickedSixD ( преди 16 години )
    какви разсъждения само,били 3ти по продажби-ми логично,като компанията е от 5-6 марки! Имах си аз такова убединение като vag да са по назад! Те само по придажби могат да са по напред. Развалиха и Порше ) а 4те кръга Алди да правят синджири за крави както е емблемата им и да не си мислят че са част от големите. Дизелите на PSA дори са по добри от тези на VAG,а в бензиновите двигатели с еднакъв обем БМВ винаги вадят по добър разход,мощност,ускорение и всичко за което може да се сетиш. Просто VAG са коли са масово потребление,с техния флагман пернишката легенда Гоуф!!!
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    На опашка за какво ? :) за зеленчуци ? За статистиката VAG е 3та по печалба в света, а нито една от споменатите компании не по-напред :)И аз като бях малък харесвах Карлсон защото имаше перка :)
  • #1
    WickedSixD ( преди 16 години )
    не знам още кой трябва да се присъедини към тая *** компания за да направят нещо,сто марки се обединили и пак са на опашката и са след БМВ и МБ. Гадно а?
fallback
Последни