fallback

BMW готви и Z2?

В BMW подготвят нов малък роудстер на базата на сегашната Серия-1.

Новият модел ще бъде с икономични, но в същото време и мощни двигатели с четири цилиндъра. Окончателното решение за бъдещето на този проект ще бъде взето от Борда на директорите на Баварската фирма до края на тази година. Ако бъдещият малък роудстер бъде одобрен, той ще влезе в серийно производство през 2012 г. През последните две години непрекъснато се говори за възможна поява на роудстрер Z2. Сега немският AutoZeitung потвърждава информацията и дори дава някои от спецификациите на бъдещия модел. Според тях най-малкият роудстер на BMW ще бъде с базисен двигател с мощност 120 к.с., а на върха ще бъде турбобензинов агрегат с мощност 211 к.с. Цената на Z2 ще започва от около 25 000 евро, което е с около 5 000 евро по-малко от началната цена на Z4. Колата ще има мек сгъваем покрив и ниско собствено тегло. Малкият роудстер ще ускорява от място до 100 км/час за 7 секунди, а максималната му скорост ще достига 250 км/час. В купето ще има две места и малка площ за багажа зад тях. Подобен проект повдига и някои въпроси свързани с позиционирането на този модел на пазара. Сега съществува кабрио версия на Серия-1 с шестцилиндров двигател с обем 3.0 литра, който е далеч по-мощен и динамичен от евентуалния бъдещ Z2, макар че има 4 места. Наред с това в скоро време ще бъде премиерата на изцяло новия роудстер Z4, който трябва да видим през 2009 г. Как ще се съчетае пазарната стратегия на BMW за тези модели при положение, че бъде дадена зелена улица и за Z2?
Тагове:
fallback
  • #5
    ge2star ( преди 16 години )
    от: didoприлича на по-малко Z4. Направо си еедно към едно-Абе ти сляп ли си или си глупав...това на първата снимка си е Z4...забележи предната табела
  • #4
    quiksilver ( преди 16 години )
    ...за пиченца и джудженца :) В Z4 не съм сядал, но Z3 е доста тясна. Пробвай в шеста серия. Там се побрах целия :)
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ако тези коли бяха по широки и големи щеше и да става за нещо ама аз съм 194 см. висок и веднъж се качих в Автолукса да гледам една и въобще не можах да се навра в колата!! Явно е правена или за малки момиченца или за лилипути.. Дайте и малко по-висок таван и малко по широка е направете. Иначе вид имат ама не са практични изобщо.. Незнам за какъв пазар са правени щото германците и те са много високи само ,че са и много дебели и е абсурд да се съберат в това нещо..
  • #2
    dido ( преди 16 години )
    прилича на по-малко Z4. Направо си е едно към едно
  • #1
    tracer ( преди 16 години )
    taq na 2-ta snimka mnoo radvana Z versiite ne se kefa mnogo ama tazi opredeleno e gotina..... :) (moe mnenie)
fallback
Последни