fallback

Нова версия на Audi A5 - Sportback

Какво става когато на атрактивно купе, каквото е Audi A5 добавите още две врати? Още един модел в новия и все по-модерен сегмент – купета с четири врати.

Ако едно подобно обяснение ви кара да мислите, че в тази област Audi няма с какво да изненада, това не е така. Според достъпната до момента информация, A5 Sportback ще бъде автомобил с пет врати. За разлика от другите купета от този вид, ще има и пета задна врата. Най-общо това ще бъде по-спортна алтернатива на класическия A4 Avant. Наред с всичко друго двете коли ще имат и обща платформа, а вероятно и други общи части. Това което е още по-интересно обаче е, че Audi ще предложи под едно и също название (Sportback) три различни модела. Първият от тях ще видим още идната година – модел 2009 A5 Sportback. Това е споменатото купе с четири врати плюс една задна, тип liftback. В края на 2009 и началото на 2010 ще последва A7 Sportback – също купе с четири врати, но с класически капак на багажника. Последен през 2011 г. ще видим A3 Sportback, който ще бъде автомобил с пет врати, нещо по средата между комби и хечбек. И трите модела ще заложат на спортен дизайн и динамични показатели. В сравнение с комби версиите Avant, те ще бъдат по-малки, но с по-изразителна динамика и дизайн. Това което виждаме от снимката на A5 Sportback показв, че този модел ще бъде с предна част сходна с тази на A5. Средната част на колата е практически еднаква с тази на новия A4 и пътуващите на задните седалки ще имат доста място над главите си. Задната част ще бъде изцяло нова. Прозорците ще бъдат без рамки, (така е и при Passat CC), а на капака на багажника ще има спойлер, чиято цел ще бъде да притиска колата към пътя при по-високи скорости. Audi ще предложи с A5 Sportback като цяло познати двигатели, като всички с изключение на един са турбоагрегати. Базисен ще бъде 1.8 TFSI с мощност 118 kW, a максималният въртящ момент е 250 Nm. Следват два варианта на 2.0 TFSI – с мощност 132 kW и максимален въртящ момент 320 Nm и с мощност 155 kW и максимален въртящ момент 350 Nm. На върха ще бъде атмосферният FSI с шест цилиндъра и обем 3.2 литра, с мощност 195 kW, който ще има максимален въртящ момент 330 Nm. От дизеловите двигатели при A5 Sportback ще видим 2.0 TDI с мощност 105 kW (максимален въртящ момент 320 Nm) и два шестцилиндрови двигателя TDI, с обем 2.7 литра (140 kW, 380 Nm) и 3.0 литра (176 kW, 500 Nm). Предаването 4х4 Quattro ще бъде стандарт при най-силния дизелов двигател и двата по-силни бензинови агрегати. Автоматичната скоростна кутия с два съединителя DSG при версиите Quattro ще има вече седем степени, а не шест както досега.  
Тагове:
fallback
  • #10
    Анонимен ( преди 16 години )
    Никъде не пише, че е фотошоп, пише, че е снимка. Абсолютна боза.
  • #9
    Анонимен ( преди 16 години )
    Moskvi4 Aleko si e mnogo gotina kola! Kakvo samo go pluete a? Prostaci... :)
  • #8
    Анонимен ( преди 16 години )
    abe vie ste banda glupaci, kyde vidqhte 4e tova e oficialna snimka na audi, 4e da komentirate kak sa se osrali, tova e praveno na photoshop ot nqkoi fen na tiq metalni baraki, deto vodat reciklira6ti kompanii za kapa4ki kato bmw
  • #7
    Triforce ( преди 16 години )
    По-скоро линиите са като на Хонда Сивик хечбек, Астра хечбек и всички стари хечбеци. Какво да се прави, така са решили. Лошо няма. Просто дизайне е недовършен, а не, че прилича на Алеко :) И ако не знаете, едно време Ауди са правили синджири за крави - оттам идва и емблемата им :)
  • #6
    Анонимен ( преди 16 години )
    От 2002-а до сега има 6 години! Докато автомобилният дизайн е в безпътица и новите модели носят риск, тези смотльовци от Ауди хитруват и залагат на консервативния дизайн. Винаги съм мразел скатавките.До номер 4: май само ти си умникът. И 100 да са на друго мнение все ти ще си най-умният. Като спомена за лекар, на психиатър ходил ли си? Можеш само да му кажеш, че си вманиачен и сляп фен на марка метални бараки. Може да ти помогне.
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    в моделите на Ауди има огромен напредък за последните 5 години, но за колата по-горе настина май са се почудили какво са търсели като ефект и в крайна сметка колкото и грозно да звучи наистина прилича на Москвич - Алеко
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    е как три коментара и трите на тримата ***.. Смешковци това си е А5 само,че със 5 врати. А който е виждал А5 е признавал ,че е много красива кола!! А тоя под мен дето пък е толкова сляп ,че не вижда разлика в моделите на Ауди му предлагам да разгледат ,който и да е модел от 2002г. и да го сравни с моделите сега! И ако пак не види ОГРОМНАТА И ГИГАНТСКА разлика да отива веднага на очен лекар щото положението му е серьозно и той е напълно сляп.
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    Тези от Ауди от години нищо не смеят да пипнат по дизайна на колите си. Сега разбирам, че имало защо като виждам как са се *** с този модел.
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Прилича на Москвич Алеко!
  • #1
    ASS ( преди 16 години )
    Poslednite modeli na Audi goredolu gi biva, no tazi ne6to mi se struva izkliu4itelno grozna, nz no..... mn e zle
fallback
Последни