fallback

Нова версия на Audi A5 - Sportback

Какво става когато на атрактивно купе, каквото е Audi A5 добавите още две врати? Още един модел в новия и все по-модерен сегмент – купета с четири врати.

Ако едно подобно обяснение ви кара да мислите, че в тази област Audi няма с какво да изненада, това не е така. Според достъпната до момента информация, A5 Sportback ще бъде автомобил с пет врати. За разлика от другите купета от този вид, ще има и пета задна врата. Най-общо това ще бъде по-спортна алтернатива на класическия A4 Avant. Наред с всичко друго двете коли ще имат и обща платформа, а вероятно и други общи части. Това което е още по-интересно обаче е, че Audi ще предложи под едно и също название (Sportback) три различни модела. Първият от тях ще видим още идната година – модел 2009 A5 Sportback. Това е споменатото купе с четири врати плюс една задна, тип liftback. В края на 2009 и началото на 2010 ще последва A7 Sportback – също купе с четири врати, но с класически капак на багажника. Последен през 2011 г. ще видим A3 Sportback, който ще бъде автомобил с пет врати, нещо по средата между комби и хечбек. И трите модела ще заложат на спортен дизайн и динамични показатели. В сравнение с комби версиите Avant, те ще бъдат по-малки, но с по-изразителна динамика и дизайн. Това което виждаме от снимката на A5 Sportback показв, че този модел ще бъде с предна част сходна с тази на A5. Средната част на колата е практически еднаква с тази на новия A4 и пътуващите на задните седалки ще имат доста място над главите си. Задната част ще бъде изцяло нова. Прозорците ще бъдат без рамки, (така е и при Passat CC), а на капака на багажника ще има спойлер, чиято цел ще бъде да притиска колата към пътя при по-високи скорости. Audi ще предложи с A5 Sportback като цяло познати двигатели, като всички с изключение на един са турбоагрегати. Базисен ще бъде 1.8 TFSI с мощност 118 kW, a максималният въртящ момент е 250 Nm. Следват два варианта на 2.0 TFSI – с мощност 132 kW и максимален въртящ момент 320 Nm и с мощност 155 kW и максимален въртящ момент 350 Nm. На върха ще бъде атмосферният FSI с шест цилиндъра и обем 3.2 литра, с мощност 195 kW, който ще има максимален въртящ момент 330 Nm. От дизеловите двигатели при A5 Sportback ще видим 2.0 TDI с мощност 105 kW (максимален въртящ момент 320 Nm) и два шестцилиндрови двигателя TDI, с обем 2.7 литра (140 kW, 380 Nm) и 3.0 литра (176 kW, 500 Nm). Предаването 4х4 Quattro ще бъде стандарт при най-силния дизелов двигател и двата по-силни бензинови агрегати. Автоматичната скоростна кутия с два съединителя DSG при версиите Quattro ще има вече седем степени, а не шест както досега.  
Тагове:
fallback
  • #20
    r ( преди 16 години )
    много,много грозно, както всички евтинджоски модели на ауди
  • #19
    Анонимен ( преди 16 години )
    ха ха ха *** и сляп си момкооо.. Ако от време на време четеше щеше да знаеш.. Но ще ти го кажа на готово: Х6 е в топ 100 на най-грозните автомобили в света!! В топ 100 при най-грозните са повечето модели на БМВ а в тази класация няма нито един модел на Ауди.. Така ,че освен ,че не разбираш от дизайн и никога няма да караш такива коли и само по снимките си избираш тая ще казвам ,че е красива а онази грозна!! ха ха ха егаи тъпака.. ха ха ха..
  • #18
    емо ( преди 16 години )
    значи новите модели носят риск и затова Ауди залагат на консервативното.. С това съм напълно съгласен, но по-консервативните клиенти какво да правят? Много хора са преуморени и отвратени от безумните и грозни проиведения на мерцедес и БееМВе.. Опцийте остават Ауди, Лексус и Хюндай...
  • #17
    емо ( преди 16 години )
    значи новите модели носят риск и затова Ауди залагат на консервативното.. С това съм напълно съгласен, но по-консервативните клиенти какво да правят? Много хора са преуморени и отвратени от безумните и грозни проиведения на мерцедес и БееМВе.. Опцийте остават Ауди, Лексус и Хюндай...
  • #16
    Анонимен ( преди 16 години )
    на мен ми напомня на ниско Х6.. Но разбира се е Ауди и затова е грозно...
  • #15
    Анонимен ( преди 16 години )
    Коментатора под мен : Явно имаш проблем с очите или си сляп по рождение ако още не си разбрал в Топ 100 при най грозните са почти всички модели на БМВ но нито един модел на Ауди.. Това са фактите а това ,че те е срам да си носиш очилата не прави тази кола грозна .. Ако и пред приятелката си не носиш очила смятай ква грозотия си си избрал та ти си напълно сляп!!
  • #14
    IMC ( преди 16 години )
    Грозновато е, но знае ли човек може да се намери пазар и за тая простотия, сигурно са правили някакви изследвания на пазара и са решили че ще изкарат някое евро от грозна кръстоска между собствените им модели, идеално никви пари не дават за нов дизайн само режат и наслагват.
  • #13
    jjj ( преди 16 години )
    e drygari pi6eme si nie koia e nai groznata kola, 4eteme si komentarite, razbira se stigaiki do izvoda 4e X6 e unikalna kakto i BMW kato marka i se natukvame na tazi meko kazano butaforna izmi6liotina s predvidimo ot sega nyleva pozitia kato pazarna ni6a nare4eno A5 sprotback smiah v zalta eiiii...............
  • #12
    Анонимен ( преди 16 години )
    Да, на живо може би ще е още по-грозна...
  • #11
    Анонимен ( преди 16 години )
    Na jivot kolata shte izglejda po suvsem razlichen nachin.
fallback
Последни