fallback

Nissan планира да представи нова супер версия на Micra.

Това ще бъде нова „гореща” версия която ще има двигател едновременно с турбина и компресор.

Нещо подобно на двигателят TSI на Volkswagen, новият двигател на Nissan с обем само един литър ще дава висока мощност, нисък разход на гориво и малки вредни емисии. Този двигател ще видим за първи път със следващото поколение на Micra през 2010 г. По предварителни данни публикувани в японските медии той ще има максимална мощност 140 к.с при 6 000 об/мин. Тази мощност ще позволи отлична динамика за малкия автомобил, който ще ускорява от място до 100 км/час за под 8 секунди. Средният разход на бъдещата Micra ще бъде под 4 литра, а вредните емисии CO2 под 120 г/км. Това няма да бъде първият супер „горещ” модел на малката Micra. Още през 1989 г. Nissan извади Micra Super Turbo, която имаше двигател с обем 930 cм3 и мощност 110 к.с .Очаква се бъдещата „гореща” Micra да има дизайн инспириран от супер модела на Nissan GT-R. 
Тагове:
fallback
  • #6
    Д Добрев ( преди 15 години )
    Редактора не е ли време да си смени екипа? Беден до изпростяване речник! Вижте само в колко статии се споменава за "гореща версия".На мене ми намирисва на горещо уволнение!!
  • #5
    :) ( преди 15 години )
    То в спора кой ше сложи по-добър "инхалатор" не може и да има драма, обаче разликата си е разлика . . и тя отличава GT-R примерно от Porsche 911 Turbo ;)
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    в европа вадят 140 от 1.2, не е чак такава драматична разликата.
  • #3
    :) ( преди 15 години )
    Тия ако извадят 140 коня от 1.0 мотор, значи ние, европейците сме доста назад...
  • #2
    Pesho ( преди 15 години )
    "Висък" = Нисък или висОк?
  • #1
    Pesho ( преди 15 години )
    Согурни ли сте, че е "висок разход"?
fallback
Последни