fallback

София, мой малък Лондон

Паля колата и тръгвам на работа, както всяка сутрин, от много години. Автомобила ми е въз старичък, и е с врачанска регистрация. Какво да се прави, нещата в София се обърнаха.

Та, запалил съм мотора, дал съм мигач и чакам някой от безкрайната колона да ме пусне, за да се влея в нескончаемия поток. След около петнадесет минути, "Опел" с пернишка регистрация ме пуска в платното. Правилно си мислите, че едно от двете не е вярно. В случая трябва да се вярва на номера - колата е от Перник. Махам приветливо в знак на благодарност и газ, вече съм участник. Участник в най-голямата лудница. Още на първия светофар, двама минават на червено. Клаксони, спирачки, майни !!! Няма пострадали - продължаваме. На следващия светофар вече сме подредени в сложна схема, която посмъртно не можете да откриете в правилника за движение. Пояснявам. Две колони до трамвайната линия, една на самата линия и още две колони от другата страна на линията. В тия последните колони са наредени големи автомобили с кожени салони и шофьори с глави от гьон. Трамвая е на заден план. От другата страна на кръстовището стои разкрачен катаджия. Говори си по телефона и си бърка в носа. Сигурно се консултира с хирург, дали може да си бръкне в едната ноздра и да си извади пръста от другата. Дано успее докато светне зелено, защото ще настане ад. Не успя. Клаксони, спирачки, майни !!! Огромен джип с черни очила ме засече точно преди светофара и аз останах отново да чакам. Отзад се чува пронизителен клаксон. Селяниииин ! За мен се отнася. Правилно си мислите. Не е вярно. Колата ми е с врачански номер.По важно е, че не стана ПТП. Светва зелено. Газ. Ужас !!! Две лелки се мятат пред колата с вперен поглед към потеглящия трамвай от другата страна на кръстовището. Разлетяха се празни петлитрови бутилки за минерална вода. Спирачки, клаксони, майни!!! Сърцето ми е между ушите. Важното е, че не ги убих. За десет литра безплатна вода, щяха да си идат марцина. Потеглям за кой ли път. Линейка с неистова сирена пори движението и опитва да стигне на време в болницата. Сирената не трогва почти никой. Две маршрутки пък ползват линейката за параван и със свирене на гуми бързат да закарат "копърката" по месторабота. Девиза им е -" Повече пътници, повече пари, ако искаш ми седни на к........" Умело избегнах няколко сблъсъка тип боя,боя и пристигнах до службата. Сега остана фасулската работа. Направих няколко кръгчета на карето и хоп, намерих половин празно място. Паркирах между две коли - сантиметър отпред, сантиметър отзад. Професионално "софийско паркиране". След четири, пет минути пеша, стигнах до офиса. Питам се? В София ли живея ? В Лондон ли работя ? Не знам! Знам само, че това вече не е град, това е най-голямата лудница. Авторът е Cecobob, blog.bg
Тагове:
fallback
  • #11
    комбат ( преди 16 години )
    Пич, тая централизация в държавата я направиха точно *** софиянци. Я си виж от къде са ви кметовете - Янчулев, Софиянски и ББ барабар с районните администрации /всички "потомствени" софиянци/ и тогава ми раздувай локуми. Прага, Будапеща и много други столици са милионни градове, къде там я има тая ***.
  • #10
    n2 ( преди 16 години )
    Какво се оплаквате ?Задръстихте София,идвате от всякъде,размножавате се тук,докарвате цялата рода в другата стая,вземате 3-4 бързи кредита за да има за гсм-че и браво на газчица.Я се върнете обратно в колибата да видим дали ще има трафик ?!Българския селянин е много нагло същество !Даите да вземем да се изнесем от родния си град за да не ви пречим на инвазията господа от провинцията.При Живков имаше жителство,защото беше ясно какво ще последва и то последва - 3 милиона на площ за 1 милион.И се оплаквате ?Това вие го направихте !ВИЕ ПРИШЪЛЩИТЕ
  • #9
    Анонимен ( преди 16 години )
    Баце, наистина ли ти харесва София такава? Няма ли да ти е по-добре, ако нещата са малко по-подредени? Всяка сутрин минавам 8км. в центъра за 40мин. А скоро сигурно ще ми трябва час.
  • #8
    az be ( преди 16 години )
    Огромен джип с черни очила ме засече точно преди светофара???Bace, ti pi li, dokato kara ili dokato razkazva6e? Ili postoqnno si pie6???
  • #7
    Blago ( преди 16 години )
    всички некадърници се оплакват, че движението е лошо.Не ми пречи особено, да вярно, че псувам от време на време, но пък разпускам :).Мен си ми харесва София.На който не му харесва, да отиде на село, да си нареже доматки, краставички и лук, да си сипе една ракия и ако остане там няма никой да му се разсърди.
  • #6
    К. ( преди 16 години )
    "Линейка с неистова сирена *** движението и опитва да стигне на време в болницата. Сирената не трогва почти никой"За радост - това изобщо не е вярно. Навсякъде колите пропускат линейките, а често съм виждал автомобили да се качват на бордюрите, за да дадат път на линейка.***, които после ползват направения път от линейката, за да се шмугнат и да спечелят ценни секунди са друг въпрос...
  • #5
    quiksilver ( преди 16 години )
    Нищо не може да ме разсъни така, както сутрешното шофиране за работа в София :)
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    сещам се за една положителна страна на градското в сф - тренираш и като отидеш в Тирана нямаш проблеми. Там на хората дори не им работят сфетофарите щото гасят тока по 5-6 часа и 80% от автопарка е само мерцедеси до 96 и 20% супер луксозни мерцедеси и БМВ след 05. Е ако не бях свикнал в сф да шофирам НЯМАШЕ ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТИРАНА.
  • #3
    Robinson ( преди 16 години )
    Вижте това филмче, качеството не е най-доброто, но става!http://***.youtube.com/watch?v=IbwwYJZLwiwhttp://***.youtube.com/watch?v=sSzdwUAZ6pQ
  • #2
    quiksilver ( преди 16 години )
    Ха тва ме развесели....и ми е много познато :)Това и е чара на столицата ни. Незнам харесва ли ми или просто вече свикнах с лудницата.
fallback
Последни