fallback

Mini с нова концепция в Париж

Още преди около година стана ясно, че Mini ще прави нов кросоувър, като самото производство ще бъде в завод на австрийската Magna Steyr.

Сега Mini показва как ще изглежда бъдещият модел, който ще има премиерата си на автомобилния салон в Париж. Все още не е известно името на кросоувъра наречен засега просто Crossover Concept’. Според някои източници това ще бъде Crossman, като по този начин ще се запази традицията от имената на досегашните модели, всички от тях започват с буквата C. Кросоувъра е четвърти вариант на каросерията на Mini, след класическия модел с две врати, кабриолета и Clubman с удължена база. Кросоувърът ще има дължина над 4 метра и ще има предаване към четирите колела. Широчината на колата е 1830 мм, височината 1598, а разстоянието между двете оси е 2606 мм, като това го прави най-голямото Mini произвеждано досега. Crossover Concept е с четири врати отварящи се асиметрично. От страната на водача предната врата е конвенционална, докато задната е в стил мини ван. От другата страна двете врати се отварят конвенционално. Друга особеност на модела е, че липсва втората, така наречена колонка В, от страната на водача. Прозорците са без рамки. Покривът може да стане открит чрез сваляне на един панел. В интериора се вижда ново табло с инструменти, като в центъра е разположен изглеждащ като 3D екран, който е многофункционален, включително и с възможности за навигация в интернет. Серийната версия на този модел ще бъде показана в началото на следващата година, възможно е това да стане още през януари в Детройт.  
Тагове:
fallback
  • #6
    tracer ( преди 16 години )
    abe ne lo6a koncepciqta ama v prednicata malko bie na riba :))otvutre samo ne mi haresva tablotootzade mnogo qko isglejda(kato za mini)a i ideqta za zadni pluzga6ti vrati e mnogo dobraspored mene i dr. hora se nadqvam...
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    а двете лопати чакъл са му всичките off-road възможности
  • #4
    quiksilver ( преди 16 години )
    Седалките са като на пежо 406 купе...Като че ли едната бие към черно, а другата към кафяво :)
  • #3
    WickedSixD ( преди 16 години )
    от вън е супер,от вътре само седалките ме кефят,таблото е мн джиджано,прекалено космическо и изгъзено )
  • #2
    quiksilver ( преди 16 години )
    и мини вече не е толкова мини....
  • #1
    asd ( преди 16 години )
    ujasno ,napravo otvratitelno grozno
fallback
Последни