fallback

Volkswagen VI Blue Motion – 3.8 литра на 100 км

И новият Golf шесто поколение ще има версия с висока ефективност BlueMotion, която виждаме във всички модели на марката от Polо до Passat.

При Golf VI Blue Motion средният комбиниран разход на гориво е 3.8 литра на 100 км, а вредните емисии от CO2 са само 99 г/км. Тези показатели на Golf BlueMotion се изравняват с данните за Polо BlueMotion. Според Volkswagen тази модификация на Golf ще бъде петместният автомобил с най-нисък разход на гориво, който се продава на пазара сега. Двигателят на Golf Blue Motion e турбодизел с обем 1.6 TDI common-rail с максимална мощност 77 kW. Максималният въртящ момент е 250 Nm при 2000 об/мин. За намаляване на разхода на гориво допринася преработената скоростна кутия с пет степени, подобрената аеродинамика на колата и гумите с ниско съпротивление. Ускорението от място до 100 км/час е за 11.3 секунди, а максималната скорост на тази версия е 187 km/h. Новият Golf VI първоначално ще се предлага с две версии на турбодизеловия двигател 2.0 TDI CR. По-слабата е с мощност 81 kW и има комбиниран среден разход 4.5 литра на 100 км. По-силната е с мощност 103 kW и комбиниран разход на гориво 4.9 литра на 100 км. От Volkswagen обаче, планират да разширят набора от турбодизелови двигатели предлагани с новия Golf, като има двигатели с мощност от 66 до 125 kW. Според официални информации, версията на Golf BlueMotion ще бъде в продажба през първата половина на идната година. Тези дни обаче, холандското издание на списание Autoweek пише, че този модел ще бъде на пазара още през ноември тази година.
Тагове:
fallback
  • #2
    dido ( преди 16 години )
    По колко валериана са им дали на тези журналисти? :) Трябват сериозни нерви, за да докараш такъв разход. Мойта изгря горивото, което те са позвали за целия път, за малко повече от 100км....
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Фолксваген пак откриха топлата вода. Немците ще настигнат французите по икономичност когато си видят ушите без огледало. Статия от вестник Дневник от 2006-та година: http://***.dnevnik.bg/show/?storyid=273651цитат:Възможно ли е да отидете до морето и да се върнете с лек автомобил, на цената на билета за влак, като използвате малко повече от една голяма туба дизелово гориво? Отговорът е: "Да", доказаха автожурналисти на тест за икономично шофиране, организиран от "Рено-Нисан България". Най-добрият екип, сред състезаващите се шест отбора от по трима души, успя да вземе дистанцията Бургас-София (400 километра от зареждане до зареждане) с 11.8 литра дизел според бордовия компютър (12.8 според колонката на бензиностанцията), а средния разход беше фантастичните 2.9 на сто. За читателите от Пловдив ще спомена, че до техния град и 7 литра стигат, тъй като заради благоприятния терен колата се задоволяваще с 2.6 литра дизел за всеки 100 километра път.При това този резултат беше постигнат не със специално подготвен автомобил, а с напълно стандартно "Рено Меган" 1.5 dCi с двигател с мощност 100 к.с.
fallback
Последни