fallback

Saab завършва разработката на кросоувъра 9-4Х

Saab е близо до финализиране на разработката на новия кросоувър от среден клас, който ще бъде пуснат в продажба през втората половина на идната година.

Новият модел на Saab ще бъде наречен 9-4X. Според шефът на Saab Ян Аке Йонсон (Jan Ake Jonsson), премиерата на този модел ще бъде по време на автомобилното шоу в Ню Йорк през 2009 г. За да се намалят разходите по разработката на колата, нейната платформа ще бъде използвана и от следващото поколение на Cadillac SRX. В същото време и двата автомобила ще бъдат произвеждани в един и същ завод в Рамос, Мексико. Съгласно известната информация, новият Saab 9-4X ще има бензинов двигател V6 с мощност 284 к.с. (209kW) и автоматична скоростна кутия с шест степени. Предаването ще бъде към четирите колела посредством системата 4х4 Haldex с електронен диференциал. Летите джанти ще бъдат с размер 18 инча, а гумите нископрофилни с размер 255. Специално за европейските пазари GM ще предложи и дизелова версия на новия Saab, като двигателят ще идва от съвместна разработка с VM Motori. Максималната му мощност ще бъде 250 к.с. (184kW), a максималният въртящ момент ще бъде 550Nm. Генералният мениджър на Saab за Америка Стив Шанън (Steve Shannon) обяви, че бъдещият Saab 9-4X ще има цена подобна на тази на BMW X3. В същото време размерите на бъдещия кросоувър го поставят по-скоро в сегмента на BMW X5.
Тагове:
fallback
  • #3
    WickedSixD ( преди 16 години )
    тва беше ирония 1то ми мнения към всички фенове на "алди" според които всяка нова кола е копирана от VAG или дизайнерски (те алди просто са тооолкова красиви коли как да не копираш нали...) или технически. Предполагам на някой този Сааб пак му прилича на нещо което не е.
  • #2
    Down ( преди 16 години )
    Еи много знаеш бре!!!То вярно, че алди драпнаха много и започнаха да правят свесни и до някъде красиви коли, но да се каже, че Сааб краде от тях е меко казано глупаво.Това за уголемяването на декоративните елементи и най-вече решетката е характерно за много марки(виш новия Ситроен Ц5 примерно)Една решетка кола не прави, а както всички знаем Сааб и Ауди трудно се сравняват ;)Много поздрави :)
  • #1
    WickedSixD ( преди 16 години )
    tva da ne i ot otkradnoto ot audiii xaxa. ima 4 gumi i re6etka,udivitelno prili4a na audi,prosto 1 kym 1...ma tva e te audi mn drypnaha normalno si4ki da kradat ot tqh nali taka?! xD nali be seltaci
fallback
Последни