fallback

Първият пътнически автомобил с двигател V12 е на пазара

Audi Q7 V12 TDI беше показан за първи път на автомобилния салон в Женева през март тази година.

От тогава до сега обаче, от Audi не даваха никакви технически данни за серийната версия на този автомобил, нито съобщаваха кога ще започнат продажбите му. Вече може да се потвърди, че първата кола в света предназначена за пътници и имаща двигател V12 TDI ще бъде в продажба от края на тази година, ще има обем 6.0 литра, мощност 500 к.с (368kW) и максимален въртящ момент1 000Nm. Ускорението на Q7 с V12 от място до 100 км/час е за 5.5 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/час. Може би най-впечатляващ от всички тези технически показатели е максималният въртящ момент от 1 000Nm, който е наличен още от 1750 об/мин и е на разположение до 3250 об/мин. Въпреки тези впечатляващи данни за динамиката и огромния обем на двигателя, SUV моделът се нуждае средно само от 11.3 литра на 100 км, според данните на производителя. Ключова в това отношение се е оказала преработката на инжекционната система common rail, като налягането на горивото при впръскавето е достигнало до 2 000 бара. Шасито на Q7 е от алуминий, като окачването е въздушно с електронно контролирани шокови абсорбери. Q7 V12 е стандартно с лети джанти 20 цола, по избор размерът може да достигне и до 21 цола. На външен вид Q7 V12 TDI може да бъде познат по по-широката следа отпред с 30, отзад с 26 мм, задните светлини са затъмнени, накрайниците на ауспуха са два и имат закръглена форма, има защитни престилки от стомана и по избор прозрачен панорамен люк. Вътре има много елементи от алуминий, велурени постелки, педали от неръждаема стомана. Спортните седалки се регулират електронно, като се подгряват не само предните, но и задните места. Цената на Audi Q7 V12 TDI в Германия е 130 600 евро.
Тагове:
fallback
  • #31
    quiksilver ( преди 16 години )
    А Аспарух, според мен се възхищаваше на БМВ-то, защото е 5.0 - 507 коня! Което без турбина е голямо постижение!
  • #30
    quiksilver ( преди 16 години )
    Лънч контрола няма нищо общо с гаранцията! Ако го бяха ползвали резултата на 400м щеше различен....може би щяха да са на равно! И двете коли са хубави и не ме интересува дали се харесват на митко илиев или на някой друг "специалист"!
  • #29
    Анонимен ( преди 16 години )
    Да вярно е но явно ти не си слушал внимателно! Не го ползваха защото имаш право само на един старт! А и ползваш ли лънч контрола колата автоматично излиза от гаранция и Аспарух затова не рискува, все пак колата не е негова и струва майка си и баща си. А за каво ми е това нещо ако ми гръмне двигателя? И като не е фен защо толкова му се възхищаваше и казваше ,че това е най-великата кола а Митко Илиев направо му каза ,че Мерцедеса е по-хубав! На всичкото отгоре и возията на Мерцедеса бе по-добра!!
  • #28
    quiksilver ( преди 16 години )
    Не е по темата, но искам да отговоря на 27. Аспарух не е фен на БМВ! Човека има Митсубиши....А когато противопостявяха М6 и SL-a, неможаха да ползват лънч контрола на БМВ-то. Предполагам сам можеш да си извадиш извода....?!
  • #27
    Анонимен ( преди 16 години )
    Между другото относно заводските данни във всеки Ауто-билд доказват ,че най-много лъжат от БМВ! НЕОСПОРИМ ФАКТ даже имаше спецялен брой за лъжите. А Аспарух Минчев най-големия фен на БМВ сред БГ-журналистите се изуми когато по заводски данни М6 и Мерцедес SL55 AMG са с еднакви ускорения ама на пистата като ги тестваха с Митко Илиев Мерцедеса опъваше пред М6 още до 50 километра с цяла дължина а до 100 беше на 10 метра пред БеЕмВето!! и след 10 опита и размени на колите все едно и също ставаше и Аспарух Минчев се изуми защо БМВ лъжат за ускорението си!! Бе буквално изумен! Така ,че спрете да търсите треска в чуждото око когато огромна греда плува във вашето.
  • #26
    Анонимен ( преди 16 години )
    WickedSixD време е да се научиш да четеш!Съвсем ясно е написано А5 3TDI с чипускорява колкото М3 ти вече като А5 гочетеш като Q7 си е твой проблем.. Или ситъп и не можеш да четеш или пак си *** ине искаш да прочетеш. Първо чети койкво ти пише, провери дали е вярно и чактогава ела да пишеш. Щото когато човекговори работи наизуст винаги излизасмешен. А при твоите коментари това енай-често. Трябва да ти кажа ,че рядкоможе да се види такъв *** като теб.
  • #25
    Анонимен ( преди 16 години )
    Х5 красив!!! ха ха ха.. е той дори ако изглеждаше симпатично то това Ауди е направо фантазия.. Х5 между другото в теста на Ауто-билд бе на последно място от всички джипове.. От Х5 по-голям *** много трябва да търсите за да откриете. Но пак ще го откриете в гамата на БМВ и това е Х3 ...
  • #24
    Славо ( преди 16 години )
    еи *** от доста време ти чета коментарите и сас всеки изминал пат се дразна повече и повече вие феновете на БМВ сам забелязал че и кофа за *** да пуснат пак ще я прехвалите. Какво му харесваш на Х6 би ли ми обяснил-формата ли, двигателя ли, ми това АУДИ ще ги разтяга като ластик М-ките на Х5 и Х6 ако ще и реактивно гориво да им сложат тоя дизел ще ги ЯДЕ
  • #23
    Anonymous ( преди 16 години )
    E X5 да е по-красиво от това, малко не съм съгласен, но всеки си има вкус ;-)
  • #22
    Анонимен ( преди 16 години )
    Спорите за глупости. Ясно е, че цифрите по каталог и от производителя не отговарят на реалноста. Този трактор няма как да се противопостави на м3. М-ката е далеч по-динамична. Не трябва да се гледат само някакви сухи цифрички. X-5 е мн по-красива и елегантна кола и въобще не ми дреме, че на тая цифричките по каталог са по-добри
fallback
Последни