fallback

Руският GAZ влезна в завода за двигатели VM Motori

Един от най-големите руски производители, групата GAZ, постигна споразумение с General Motors и Penske Corporation за закупуване на 50% дял в италианския завод за двигатели VM Motori.

Така сега GM и GAZ Group притежават по 50% от завода за двигатели, а Penske излиза от него. Първоначално и GM закупи дела си от Penske. Това стана едва през миналата година, но модели на GM използват двигатели от VM Motori от години. Те са монтирани в редица модели на Opel и Daewoo например, а турбодизеловият двигател V6 с обем 2.9 литра, мощност 250 к.с. (184kW) и максимален въртящ момент 550Nm ще бъде монтиран на новия Cadillac CTS. Сега GM и VM Motori очакват благотворно влияние и увеличаване на производството с влизането на руснаците в съвместното предприятие. “Вярваме, че GAZ ще бъде силен партньор на GM във VM Motori и влизането на руската фирма като съсобственик ще позволи да открием нови пазари и да увеличим производството на двигатели” заяви шефът на VM Motori Вилмо Фериоли (Vilmo Ferioli). Споразумението позволява на GAZ Group да започне производството на двигатели на VM Motori и в Русия. Още в най-скоро време в лекотоварните модели на руската фирма ще започнат да се използват дизеловите двигатели от VM Motori.
Тагове:
fallback
  • #10
    Анонимен ( преди 15 години )
  • #9
    Анонимен ( преди 15 години )
    bilgariskiya narod sikimi shte stane nishto nyama da stane
  • #8
    AZ79 ( преди 15 години )
    BRATU6KITE MAI NAI DOBRE SE OPRAVQT V KRIZATA
  • #7
    Gogo ( преди 16 години )
    ей N4 чети по добре става дума за ГАЗ а не за ВАЗ :) , а че тези пишат по шопски си е ясно от много време. Но все пак има хора от страната които говорят по добре книжовен БГ език. А се предполага че тези хора са учили Български език тц.тц.тц.
  • #6
    Анонимен ( преди 16 години )
    Влезна ли? Егати неграмотниците!
  • #5
    забраван ( преди 16 години )
    http://***.vmmotori.it/en/01/01/index.jsp
  • #4
    фен ( преди 16 години )
    мисля че наистина ВАЗ праявт добър ход - новите дизели наистина са добри, макар че старите са УЖАС!
  • #3
    Палмиро ( преди 16 години )
    крайно време беше руснаците да започнат да залагат на комън рейл.А ВМ двигателите от ново поколение са добри - и особено този, който се слага в Каптива
  • #2
    Палмиро ( преди 16 години )
    крайно време беше руснаците да започнат да залагат на комън рейл.А ВМ двигателите от ново поколение са добри - и особено този, който се слага в Каптива
  • #1
    пн ( преди 16 години )
    Престанете да пишете на "шопски", игнорантни псевдо-журналистчета!няма дума "влезна" на български! Няма ли грамотни редактори?
fallback
Последни