fallback

„Гореща” версия ST на Ford Ka

Ford подготвя новата си „джобна ракета” Ka ST.

Новият „горещ” мини модел на Ford ще вземе доста от предшественика си Sportka, но ще бъде в изцяло нов стил и вид. Колата ще срещне сериозни конкуренти на пазара в своя клас в лицето на Abarth 500 и Renaultsport Twingo 133. Според експерти обаче, новият Ka ST има всички предпоставки да се превърне в най-добре продавания мини „горещ” хечбек. Това се дължи на свежия дизайн инспириран и от стила на новата Fiesta. Спортните допълнения по каросерията на Ka ST, изпъкналите арки над колелата, спортните предна и задна брони, дават на ST индивидуално присъствие и агресивно излъчване. Поради факта, че Ford Ка и Fiat 500 имат много общо, най-вероятно двигателят използван при „горещия” Fiat Abarth 500 ще видим и при Ka ST. Обемът е 1.4 литра максималната мощност която можем да очакваме е от 135 – 140 к.с. С него Ford Ka ST ще може да ускорява от място до 100 км/час за под 8 секунди и да постига максимална скорост от 200 км/час. Малко разочароващо за любителите на „горещия” мини, той ще се забави, като ще го видим едва през 2010 г. Преди това шефовете във Ford дават предимство на по-икономични и екологични версии на новия Ка, като ECOnetic.
Тагове:
fallback
  • #6
    Д Добрев ( преди 16 години )
    Били са таратанци!И да е било така какво им пречи да ги задминат? Образованието ли?
  • #5
    B ( преди 16 години )
    при положение че форд по отношение на дизайна винаги са били с 10 години пред опел не знам как така ще са крали от там ама аре. Плювчовците край нямате. Нани, това че не тихаресва дадена кола не значи че мнението ти е особено важно за някой особено когато правиш сравнение между звено от модели на даден производител и основната марка на друг. Колицата ще е добра за тези които я харесват за другите не.
  • #4
    NANI ( преди 16 години )
    Hubav Ford i losh Benz nema:))))
  • #3
    WickedSixD ( преди 16 години )
    къде видя красиво 2ри??? Да ти имам вкуса,тва Форд ми е най-противната кола.Фооорд,баси тъпия дизайн,а Ка винаги е била грозилище и новата Ка не отстъпва на старата по малоумие.А пък тука 1ви мн като тебе специалисти само грачат "тва било откраднато от там,другото от там" леле,абе колите си приличат нормално е,но не значи че е крадено.Стига с тия глупости!
  • #2
    k ( преди 16 години )
    strashna
  • #1
    Д Добрев ( преди 16 години )
    Да красива е, но задницата си открадната от последната Корса.
fallback
Последни