fallback

Най-грозните автомобили на планетата според британците

Automedia.bg вече ви запозна с анкетата на британския ежедневник The Daily Telegraph, в която читателите на вестника определят най-грозните автомобили произведени някога.

Ето крайното подреждане и финалната десетка. На десето място е PT Cruiser. Сред 309 модела споменати в анкетата има доста американски ретро автомобили. Този обаче се промъкна на най-предно място.Девето място заема Austin Princess/Ambassador. Странният дизайн не се възприема и колата няма успех на британския пазар. Малко изненадващо на осмо място в класацията е скъпия SUV Hummer. Дали обаче само наличието на 20 инчови джанти и възможности в пустинята са достатъчни за успех? Седми сред определените за най-грозни автомобили е Ford Scorpio. Този модел определено беше катастрофа за дизайнерите на американската фирма и бързо беше забравен в Европа. Шести в подреждането е отново американски модел - AMC Pacer. Определено несъразмерна кола, къса не само за американските стандарти, но за сметка на това широка. Предимството на Pacer е, че не може да бъде сбъркан на пътя, но това определено се дължи на грозния му вид. Челната петица на грозните автомобили, определена от читателите на вестник The Daily Telegraph е завършена от Porsche Cayenne. Според нас, това определено е изненадата на британската класация. Дали пък мястото на този класен и добре изглеждащ автомобил в подобна класация не се дължи на нарушената традиция от Porsche? Консервативните британци трудно могат да преглътнат превъплъщението на спортните автомобили в голям SUV автомобил. На четвърто място е Austin Allegro, втори модел на фирмата в десетката. При него решетката тип Rolls- Royce стои комично на компактния автомобил. На почетното трето място е Ssang Yong Rodius. Дизайнерите на фирмата са търсили ефектна прилика с луксозна яхта. Най-добре да бяха потопили резултата в средата на океана. Второто място е за Fiat Multipla 2. Няма съмнение, че този италиански автомобил трябва да бъде отличен за грозен дизайн. Дори доста време при гласуването в интернет италианският модел водеше класацията. Най-грозен сред грозните, според читателите на The Daily Telegraph e един малко познат в Европа автомобил – Pontiac Aztek. Това че най-грозен за всички времена е американски автомобил, вероятно е заслужено.Aztek беше първият кросоувър на General Motors, който беше създаден на базата на концепцията от 1999 Xtreme. Моделът беше произвеждан в Мексико и продаван от 2001 до 2005 г. в САЩ с V6 двигател и обем 3.4 литра. Там го определяха като изключително нестабилен автомобил. След доста мъки, производството и продажбите бяха прекратени.  
Тагове:
fallback
  • #2
    mntrx ( преди 16 години )
    Но най-странното е, че я карат .. виждал съм поне 4-5 бройки .. и всеки път се заливам от смях като мине покрай мен. :D
  • #1
    Z ( преди 16 години )
    Глупавите англичани,как са могли да сложат Porsche Cayenneна 5-то място или въобще в тази калсация.Според мен това е един от най-хубавите SUV-ове в днешно време.Според мен този Фиат нетрябваше да е на второ,а заслужава първо място.Толкова избучена кола кат нея няма...
fallback
Последни