fallback

ЕVO – Audi R8 vs Audi RS6 Avant

Британското автомобилно списание EVO противопостави два от супер моделите на Audi за всички времена.

Audi RS6 Avant срещу Audi R8 – кой е по-бърз? Дали това е семейното комби задвижвано от V10 с мощност 580 к.с. или супер спортния автомобил с мощност 420 к.с.? Според официалните данни на немския производител ускорението на двата автомобила от място до 100 км/час е идентично – 4.6 секунди. Същото се отнася и до ускорението до 200 км/час – 14.9 секунди. Това се видяло странно на редакторите от EVO и те направили свой собствен тест. Спринтът на R8 бил по-бърз в сравнение с този на RS6 Avant до към 90 мили в час (около 145 км/час). За Audi R8 са били потребни 4.1 секунди за да постигне от място 100 км/час и 8 секунди за да постигне 90 мили в час (145km/h), докато за Audi RS6 Avant до 100 км/час са били нужни 4.3 секунди, а до 145 км/час 8.3 секунди. От 145 км/час нагоре обаче, започнало да се проявява предимството на комби модела с по-висока мощност. От място до 120 мили в час (193 км/час) за RS6 Avant били нужни 13.8 секунди, а до 150 мили в час (241 км/час) - 23.0 секунди. За Audi R8, съответно 14.6 и 25.0 секунди. ). При спринтът на 400 метра (четвърт миля) двете коли показали еднакъв резултат - 12.7 sсекунди. Audi R8 се представя много по-добре при тестовете за скорост постигани на определена степен на предавка. Ускорение от 50 до 70 мили в час на четвърта R8 постига за 3.4 секунди, което е по-бързо с 0.3 секунди от времето на RS6, от 110 до 130мили в час на шеста предавка времето на R8 е 7.2 секунди, или с 2.6 секунди по-бързо от това на Avant. При спирачната сила също по-добре се представя спортния автомобил, но предвид много по-ниското му тегло това не е изненада. От 100 мили в час (160 км/час) R8 спира на място за 4.1 секунди, докато на RS6 Avant за същото са нужни 4.3 секунди. Списание EVO е извършило тестовете на двете супер аудита на пистата Autodrome в Бедфорд. Една обиколка от нея R8 направил за 1 мин. 26.5 секунди или с 1.4 секунди по-бързо от RS6 Avant. Като цяло резултатите от теста дават предимство на R8. Но преди да правите крайни заключения помислете – сравняваме чисто спортен автомобил с едно луксозно, семейно комби, което побира купища багаж и пет души. Дали пък резултатите на комбито не са по-впечатляващи?
Тагове:
fallback
  • #87
    AUDI RS4 ( преди 16 години )
    BMW:ne6tasnik xodi si pi6i FUCKanite komentari v statiite na mur6avite BMWta az imam AUDI RS4 B5 i prosto tia omreli BMWca gi gledam samo na ogledaloto taka4e ne mi gi xvali tia izduxani bmwta *** ne6tasten kupil si nekvo BMW e30 i ne6to za 500leva i xavanal da se praii na gazar.Xvani spri s tva SELQNIN 6to sigorno ti si nai golqmata selska *** koqto pi6e tuka pisnami da gledam samo tvoite omreli komentari kat ne xaresva6 AUDI 6to vliza6 da gi gleda6 we huiobliza4
  • #86
    Грую ( преди 16 години )
    Синко,ти *** ли си? Кой би се гордял с "дъсчена" кола? Аз оплювам бмв,той се заяжда! Аре,чети по-внимателно!
  • #85
    Анонимен ( преди 16 години )
    Груюю ***. БМВ правеха М 5 също в комби вариянт както и RS6 го има и седан. Ама щом си фен на БМВ си *** да го проумееш така ,че подигравай се и на М 5 комби ***. А относно матерялите да бе гледал топ Гиар там нагледно показаха и доказаха как всичко е евтиния и *** и казаха ,че последните години БМВ ползват само евтини матеряли които още в първите месеци играят и скърцат отвсякъде. Дори таблото с километража като натиснаха леко и оня играе с едносантиметров луфт. Нещо ,което не би трябвало да се вижда в кола а камо ли в този луксозен клас. Това го е видял всеки който е гледал ти ако се правиш на сляп е друго нещо. Все пак си фен на БМВ а това значи *** и даваш пари за евтини пласмаси и имитации на дърво но се хвалиш ,че ти е с дърво ха ха голям си *** ,че и смешен ставаш.
  • #84
    peter_petrov ( преди 16 години )
    Малко кеф за феновете на ауди :) Феновете на бмв да си ходят в техните статии!http://***.youtube.com/watch?v=ydqPjogBlBQhttp://***.youtube.com/watch?v=2xTF8HPGQeU;-)
  • #83
    Грую ( преди 16 години )
    К'ви пластмаси скърцат,ве пич?!? Няма такова нещо! Дървени плоскости има,не пластмаси! Ламинирани талашити под жабката! Паднах от коня,като ги видях! Малиииииии! Само не можах да разбера,на кой късопишковец му е нужна кола(комби) с 580 к.с? А в Африка хората умират от глад...
  • #82
    Анонимен ( преди 16 години )
    всички фенове на БМВ да си ходят в статиите на БМВ. Топ 100 при най-грозните. ха ха А тоя под мен селяка WickedSixD дето слуша кво пеят Ъбсурт и вече се изживява като Софиянец.. Селооо не става само като си изгориш цървулите в центъра.. Трябва и акъл. И явно си 10 годишен *** на гости да други селяци в София и нещо се изживяваш като 50С .. ама колкото и да се прайш в теб прозира селяка. а на феновете на БМВ в топ Гиар днес коментираха ужасното качество на БМВ в последните години. Дори матерялите в таблата играят и скърцат и са от най-евтината пластмаса и единственото в БМВ ,което му вдигала цената е Емблемата. Тоест давате си парите за да се фукате със скъпа кола и сочите емблемата отпред а всъщност карате пълен ефтинджорски автомобил със супер ниско качество и най-евтините матеряли.... Тоест вие сте балъци!
  • #81
    WickedSixD ( преди 16 години )
    ядете ми големия софийски К*Р всички тука фенове на VAG и се договаряме ясно?
  • #80
    ПрофесионалистА ( преди 16 години )
    Стига вече,бре!Ауди наистина са много добри,стигнаха топ-ниво.И другите две марки си имат своите предимства и недостатъци,своите добри и лоши,сполучливи и несполучливи модели.Същото е положението и при Ауди.Стига вече с тия безсмислени спорове,на света съществуват и други(не по-лоши,а понякога и по-добри) марки освен тези 3-те! И друго - разберете,че сравненията които се правят от специализираните издания са едно,а управлението на автомобила в реални условия е нещо друго.Нюансите,които се усещат само при управление на ръба на възможностите и отличават един автомобил от друг,никой не ги усеща в ежедневието,още повече по местните дупки.Вместо да спорите безсмислено,дайте идеи и предложения,или подхванете някаква инициатива за излизане от омагьосания кръг,измислете как и накарайте политическата върхушка да ни създаде нормални условия за придвижване,да създадат хубави шосета,да се построят писти и макадамови трасета на които да се срещаме и да се съзтезаваме реално,а не виртуално по форумите!
  • #79
    Blago ( преди 16 години )
    Грую, ти не бери грижи за петрола.Голям праз, че е семейно комби със 580коня.Мен изобщо не ми пречи това, че е комби.Ауди направиха най-красивите комбита и много ясно, че заради феновете им ще сложат и мощен двигател.Ако става на въпрос и брабус и АМГ имат комби варианти на екласа и цкласа, които пак са доста мощни.Защо само на Ауди се оплюват?
  • #78
    Грую ( преди 16 години )
    Семейно комби 580 к.с? И що така? Да не се вкисне йогурта на фройлайната от супермаркета до хауса? Като свърши петрола ще ги питам аз как се тикат акумулатори...
fallback
Последни