fallback

Opel пусна най-икономичната Astra

Opel разработи нова версия на компактната Astra, която има по-ниски вредни емисии и намалено потребление на гориво.

Това е версията ecoFLEX, която ще видим с пет и с три врати, както и като комби. Двигателят е турбодизел с обем 1.7 литра, който подсигурява среден разход от 4.5 литра на 100 км. и вредни емисии CO2 119 г/км. Този автомобил ще бъде с механична скоростна кутия с шест степени. Мощността на двигателя е 110 к.с., а максималният въртящ момент 260 Nm, наличен от 2 000 об/мин. Максималната скорост на Astra екипирана с него е 188 км/час. Тези стойности са постигнати като е оптимизирано управлението на двигателя и са намалени оборотите му на празен ход. В допълнение теглото на Astra ecoFLEX е понижено с 30 кг, а аеродинамичното съпротивление намалено благодарение на по-ниското окачване и приближаването на автомобила до пътя. За икономията допринасят и промените в предните отвори за въздух, както и това, че автомобилът е оборудван с гуми с ниско съпротивление с размер 15 и 16 цола.
Тагове:
fallback
  • #12
    Triforce ( преди 16 години )
    За средния разход говорим. Като караш повечето време в града и наближаваш градския цикъл като параметри. Да не пътуваш всеки ден до село си? И моята корола гори 3.9 - ама като я карам САМ, без да има вятър и с 90 км/ч на магистралата. Кво говорим?!?!?
  • #11
    Д Добрев ( преди 16 години )
    Хахахах 3,9. Абе, Корсата я дават заводско 4,0 с двигател 1,3.Двигателя на Реното с ти какъв обем е?Айде първо да сверявате фактите после да пишете.От тия коментари долу съм сигурен, че половината тук не са се качвали в Опел.А колкото до тестдрайва на Опел Астра и на Рено Меган има едно предаване FIFTH GEAR, където сравняват 2те коли, въртят го по Дискавъри.Вижте там какво се случва с Реното после говорете за качество и несигурност.FIFTH GEAR!
  • #10
    Анонимен ( преди 16 години )
    Градско гори повече от 5.5 Реното, защото карам в центъра на София, но извънградско гори по-малко от 3.9 колкото му дават. Така, че не са далеч от истината с 4.5/100. Впрочем, Опел също обявяват този разход, но в действителност ще е малко по-различно. Ако й изпробваш максималната скорост ще има съвсем различен разход.
  • #9
    Анонимен ( преди 16 години )
    Аз карам Рено и реших да се възползвам от възможността за тридневен тест драйв на Опел. Резултата: В Опела се чувствах несигурен, спираше много лошо, разходът беше огромен и за капак му се прецака двигателя, светна лампа на таблото и загуби мощност. Притесних се, но като го върнах разбрах, че се случват такива неща с Опелите и не ми се сърдиха. Дори и не поисках оферта. Един приятел пък си беше изкривил гръбнака с една Астра под наем. Друг с една служебна Астра я проклинаше защото кракът му трябваше да е на една страна като подава газ. Наистина Опел е марка правена в обедната почивка от хора, които не искат да имат нищо общо с автомобилостроенето.
  • #8
    Triforce ( преди 16 години )
    Докажете, че Реното Меган гори 5.5 градско и средно 4.5? Когато няма вятър и караш на село, дето няма коли ли? Да, тогава може. А иначе за ремонти след 3 години ще дадеш всички пари, спестени от разликата с опела - има-няма 100-200 грама на 100 км. И аз не харесвам Опел, ама в сравнение с френските автомобили е направо КОРАВ!
  • #7
    WickedSixD ( преди 16 години )
    abe Opel pravqt strahotni avtomobili kato ka4estvo,cena,dvigateli...vsi4ko. Za tva da ne 4uvam gluposti tuka za markata. Tva e istinskiq naroden avtomobil,no za BG. Opredeleno nai-podhodq6tiq. A 4oveka s "Reno"-to da se skrie nqkyde i da ne mi govori hi4 ama hi4 za frenski koli! Karal sym 3 takiva,pove4e ne takava frenska ko6nica ne!
  • #6
    :) ( преди 16 години )
    И като са му намалили оборотите на празнен ход, тези пари които пестиш от гориво, ще отиват за тампони на двигателя. Ако си ги смъкнали на 500 (каквато е масовата практика) вибрациите ше разказват играта на тампоните в рамките на 5-6 по-сериозни задръствания...
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ti si prazna kratuna be tikvenik!Ti koga si vidql Reno da e po dobro ot Opel,nito po-prodagbi,nito po-krasota abe vaob6te si se obarkal.Moge mnogo da si pilite za ragdata otpredi 20 god.,no e fakt,4e tova sa edni ot nai dobrite i stoinostni avtomobili.Pak dokato Reno gi dostignat ste mine oste mnogo vreme,edinstveno ako Opel spre da se razviva!Xa-xa-xa
  • #4
    номер 1 ( преди 16 години )
    Какъв мит, бе ***? Това е факт, можеш да се информираш на хиляди места преди да бълваш глупости. Да добавя и това, че от Опел смятаха за неперспективно разработването на дизелови двигатели и години наред не го правеха докато накрая се освестиха.
  • #3
    Д Добрев ( преди 16 години )
    Много чобан тука!Карайте си бараките, оставете Опелите на нас като не ви харесват.Нито мита за ръждата, нито мита за двигателя на Рено е верен, ама айде със здраве!
fallback
Последни