fallback

Audi направи и състезателен вариант на R8

Audi създаде състезателна версия от супер автомобила R8. Това е кола с мощност повече от 500 к.с., със задно предаване, обозначена като GT3.

Новият болид на Audi ще участва само в национални серии и състезания в Германия, където ще си съперничи с модели на Porsche и Aston Martin. Съгласно правилата на състезателната Серия GT3 не е разрешено автомобилите да са с предаване 4х4. По тази причина в Audi са променили R8, като целият въртящ момент е пренесен към задната ос. Това става чрез съвсем нова скоростна кутия с шест степени. Все още фирмата не е публикувала подробни технически данни за Audi R8 GT3. Знае се, че двигателят има мощност надхвърляща 500 к.с., но дали това е V8 или V10 не се знае. Не е известно и какъв е максималният въртящ момент. Официалната премиера на този състезателен автомобил ще бъде в началото на 2009 г. "От времето в което официално представихме R8, клиентите ни буквално ни заливат с въпроси дали ще разработим и състезателна версия”, казва Волфганг Улрих (Dr Wolfgang Ullrich), шеф на спортното подразделение Audi Motorsport. "R8 е прекрасен автомобил на чиято основа можем да произведем редица спортни и състезателни модели за нашите клиенти”, допълва Улрих. По-рано през тази година, директорът по разработката на двигатели в Audi, Волфганг Хатц (Wolfgang Hatz) заяви, че се разработва и серия RS на супер автомобила R8. Този модел ще бъде с двигател V10 с обем 5.2 литра, с две турбини и мощност 572 к.с. Появата на Audi R8 RS се очаква към края на 2009 г.
Тагове:
fallback
  • #15
    Анонимен ( преди 16 години )
    dido явно не знаеш защо са такива правилата. 4Х4 е предимство пред задно и предно. За това е прието. Навремето Ауди като направиха Quattro и 2 години смазаха всички на ралитата WRC и след това всички почнаха да слагат 4х4.. Както в момента ще се променят правилата на състезанието в Лю Ман. Защото всички спортни марки залагаха на бензинови мощни мотори. Но Ауди решиха да се състезават с дизелов и като метнаха дизела и 8 години подред мачкаха всичко ! И не само ,че мачкаха ами когато финишират затварят останалите коли с по 20-30 обиколки!! Пежо и те минаха на дизелов мотор. И последното състезание завършиха затворени само с 3 обиколки от Ауди. Но останалите марки нямат шанс и вече решиха ,че трябва да има промени щото няма смисъл след 8 години тирания от страна на Ауди другите отбори са изгубили хъс да се борят. Тая година ще разберем какви нови правила ще измислят ,за да спънат дизелите на Лю Ман само дето Ауди спират участитето си а тяхното място ще заеме новия собственик на Фолксваген Порше. Естествено с дизеловия мотор на Ауди R10 но вече с емблема Порше.
  • #14
    Анонимен ( преди 16 години )
    за глупостта за 4х4 - Порше имат не по-слаба система 4х4!
  • #13
    Анонимен ( преди 16 години )
    за глупостта за 4х4 - Порше имат не по-слаба система 4х4!
  • #12
    Анонимен ( преди 16 години )
    за глупостта за 4х4 - Порше имат не по-слаба система 4х4!
  • #11
    dido ( преди 16 години )
    "Съгласно правилата на състезателната Серия GT3 не е разрешено автомобилите да са с предаване 4х4. По тази причина в Audi са променили R8, като целият въртящ момент е пренесен към задната ос"Съзнанието ти е замъглено! Чети!
  • #10
    До Z ( преди 16 години )
    Ти явно си много *** не прочете ли статията? Точно ето това Ауди дето го гледаш на снимката е подготвено за състезание. Щото нормалното ще попилее останалите коли и за това изискването било да е със задно щото 4Х4 ще ги направи смешни останалите. И колата е от алуминий а не от пластмаса. Това ,че е боядисана и боята изглежда от пластмаса не значи ,че е пластмаса.. Еййй тия фенове на БМВ само *** бе изумих се направо.
  • #9
    dido ( преди 16 години )
    Сигурно за това ауди грабнаха толкова награди за двигатели.....смях!
  • #8
    Z ( преди 16 години )
    Ari we kato e tolkova qko tova Audi,za6to ne premeri sili s nqkoq istinska sportna kola....6te mu prysnat eftindvoskata plastmasa
  • #7
    nekoi ( преди 16 години )
    do 5 tfa koeto izkaza e mudrost to4no taka e ./..
  • #6
    nekoi ( преди 16 години )
    awe *** fmirisani q tiho we tfa e the best race car neka nekoi da q mine daam mu 100 bona...ve *** if nasranite kusurdjii
fallback
Последни