fallback

Audi направи и състезателен вариант на R8

Audi създаде състезателна версия от супер автомобила R8. Това е кола с мощност повече от 500 к.с., със задно предаване, обозначена като GT3.

Новият болид на Audi ще участва само в национални серии и състезания в Германия, където ще си съперничи с модели на Porsche и Aston Martin. Съгласно правилата на състезателната Серия GT3 не е разрешено автомобилите да са с предаване 4х4. По тази причина в Audi са променили R8, като целият въртящ момент е пренесен към задната ос. Това става чрез съвсем нова скоростна кутия с шест степени. Все още фирмата не е публикувала подробни технически данни за Audi R8 GT3. Знае се, че двигателят има мощност надхвърляща 500 к.с., но дали това е V8 или V10 не се знае. Не е известно и какъв е максималният въртящ момент. Официалната премиера на този състезателен автомобил ще бъде в началото на 2009 г. "От времето в което официално представихме R8, клиентите ни буквално ни заливат с въпроси дали ще разработим и състезателна версия”, казва Волфганг Улрих (Dr Wolfgang Ullrich), шеф на спортното подразделение Audi Motorsport. "R8 е прекрасен автомобил на чиято основа можем да произведем редица спортни и състезателни модели за нашите клиенти”, допълва Улрих. По-рано през тази година, директорът по разработката на двигатели в Audi, Волфганг Хатц (Wolfgang Hatz) заяви, че се разработва и серия RS на супер автомобила R8. Този модел ще бъде с двигател V10 с обем 5.2 литра, с две турбини и мощност 572 к.с. Появата на Audi R8 RS се очаква към края на 2009 г.
Тагове:
fallback
  • #25
    Анонимен ( преди 16 години )
    ха ха ха БМВ между другото са след Мерцедес и Ауди ама явно цитираш някаква своя класация.. в Луксозния клас по-продажби 1 е Мерцедес след него са Ауди и чак след това БМВ. Това е класацията за цял свят но тя е същата и в България мисля. Но човек трябва или да е *** или слепец ,за да каже ,че R8 е грозна кола. Просто колкото и да се гледа тая кола няма кусур.
  • #24
    Анонимен ( преди 16 години )
    Такива класации са доста измислени. Те се правят сред определен кръг хора в определена държава. Нека гледаме продажбите. Не съм фен на нито една от 3-те най-коментирани луксозни немски марки, но ето ти класацията на продажбите в света при луксозните марки:1. BMW2. Mercedes3. AudiТова е истинската класация. Дизайнът се прави за да продава, а не за да може някой български ***, който търкаля дърта 80-ка да дращи по форумите.
  • #23
    Анонимен ( преди 16 години )
    ха ха ха Значи се оформя следния факт. Феновете на БМВ всички са за очни операции.. Не може в топ 100 на най-грозните коли първите места да са окупирани от четири модела на БМВ но в цялата класация няма нито един модел на Ауди. От това по-показателно, няма как да е.. Но глупаците с 10 диоптъра колкото и да се взират все виждат друго.. ха ха малее смятай кви грозотии са жените ви ама вие си ги мислите за красиви.. ха ха ***. БМВ никога не могат да измислят такъв красив дизайн. Между другото г-да е време да посетите очен лекар щото R8 е избрана в цял двят за най-красивата кола. За разлика от БМВ избрани за най-грозните. И накрая само да ви кажа ,че R8 5TDI с 550коня бие и М6 и М5 и М3 всичко с М във БМВ всичките им супер бензинови би-турбо и 8000 оборотни двигатели са смешни пред дизела на R8. Така ,че идете и се насерете от яд.
  • #22
    мяуди ( преди 16 години )
    Абсолютна подметка, дизайн за селяни и комплексари. На *** му дай една замазана форма прилепнала към пътя и той ще е готов да води война за да защити твърдението си, че няма по-хубав дизайн.
  • #21
    Анонимен ( преди 16 години )
    Това ли е моделът на Ауди, който не можа да спре докатато от Топ Гиър снимаха един Нисан и го удари отзад?
  • #20
    инженер ( преди 16 години )
    Като гледам къде му е задната ос и съм сигурен, че този автомобил няма никакъв шанс със задно предаване!
  • #19
    Анонимен ( преди 16 години )
    няма такава красота. Ако имаше топ 100 на най-красивите коли Ауди щеше да обере наградите.
  • #18
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ауди спечелиха първите си 3 титли с бензинов автомобил. След това имаше две поредни победи на Бентли, пак с бензинов автомобил (Ауди не се състезаваха този период), и чак след това започнаха да използват дизел на Льо Ман.
  • #17
    Анонимен ( преди 16 години )
    Просто уникален дизайн. Ако се вгледате внимателно ще видите съвършенството. Евала на дизайнерите в Ауди! Намерили са точната формула. И вече са 1 .. Кой квото иска да си говори но е достатъчно да се вгледаш и да видиш истината. Дизайна е просто убиец!
  • #16
    Румен ( преди 16 години )
    Всички разбирачи... Феновете на "Ауди" се кефим на модела, противниците си измислят какви ли не глупости в защита на техния фаворит.Лошото е, че феновете на "Ауди" пък излизат с още по-смешни аргументи в защита на "Ауди". Дотам води некомпетентността на хората. Просто се кефете на автомобила.
fallback
Последни