fallback

Toyota повишава цените на някои модели в Япония

Toyota съобщи днес, че ще повиши цените на някои лекотоварни и хибридни модели.

Това решение засяга продавани в Япония модели и според фирмата се дължи на по-високите цени на суровините, най-вече на стоманата, ценните метали и нефта. Повишението ще влезе в сила от 1 септември и засяга лекотоварни модели и хибридите Prius и Harrier, които ще се продават по-скъпо с 3%. От Toyota обясняват, че цените на суровините са нараснали по-бързо от намаляването на разходите във фирмата. Прогнозите са цените на суровините и горивата да останат високи. Това е причина Toyota да вдигне цените на автомобили за производството на които се влага много стомана, както е при лекотоварните автомобили или повече ценни метали, както е при хибридите.
Тагове:
fallback
  • #3
    .... ( преди 16 години )
    neka gi vdigat te i bez tva pove4eto im modeli sa bokluci
  • #2
    Triforce ( преди 16 години )
    От началото на годината досега, 1 килограм желязо стана от 1.20 на 1.80-1.90. Това поскъпване е с 50%. А сега ми кажи, един автомобил, като има по него 1 тон желязо, алуминий и всякаквите му там метал, който е поскъпнал с 50%, къде ти е проблема на теб за 3% увеличение? Водородните двигатели са супер, ама нали се сещаш, че в момента основно БМВ правят водородни автомобили и мисля, че у Ауди пуснаха нещо.
  • #1
    Автоманиак ( преди 16 години )
    Абе няма ли някой да намали цените.Всички с всеки нов модел - по-високи цени.И стига с тия хибриди - за какво хвърлят прах в очите на хората за някаква си там екологичност - скъпи , сложни и не дотам екологични - това е истината за тия измишльотини...Да правят водородни двигатели, какво се мотаят!!!
fallback
Последни