fallback

Veno – първият полски супер автомобил

Полша е известна с производството на малолитражни автомобили. Преди време това бяха различните версии полски фиати, днес там се произвеждат хитът Fiat 500 и новият Ford Ka.

Сега обаче от Полша идва нещо съвсем различно. Това е супер автомобилът Veno, който може да се движи с максимална скорост от 330 км/час. Veno ще бъде произвеждан на платформа имаща възможност да поеме мощност от над 1000 к.с. Автомобилът ще бъде създаден само в къса серия от 50 броя, но засега се намира единствено на компютрите на своите създатели. Каросерията ще се прави от карбон и алуминий. Освен би-ксенонови фарове и LED светлини, Veno ще има и термична камера за нощно виждане, пряка връзка с интернет, окачване с регулиране на височина, спирачни дискове от карбон и керамика и др. Двигателите на Veno ще идват от Audi и от Chevrolet Corvette. Двигателят на Audi V8 с обем 4.2 литра ще бъде в няколко версии на мощността - 350, 450 и 700 к.с.. Американският агрегат с обем 6.2 литра и осем цилиндъра също ще се предлага в различни варианти, като най-силният ще бъде турбо и ще предлага 1100 к.с. Скоростната кутия ще има версия идваща от Porsche и такава от Koeniggsegg. Отпред джантите ще бъдат с размер 19 цола, а гумите 255/35. Задните джанти ще бъдат с размер 20 цола, а гумите ща са 295/35. Колата ще има версия купе и версия roadster с покрив, който ще се сваля. Всеки купувач на супер автомобила получава и двудневен курс за неговото управление. От фирмата Veno Automotive, която е основана специално за да реализира този проект, все още не съобщават нищо за цената.
Тагове:
fallback
  • #10
    Asen ( преди 16 години )
    ne me interesyva dali tova e bilo diplomna rabota na nqkakuf polski ***.Tova e nai-dolnoto ne6to koeto sum vijdal.MOje li nqkoi da zeme originalnia design na Raventon i prosto da my sloji nov interior i da kaje 4e e nova super kola?nahalstvo!
  • #9
    Gogo ( преди 16 години )
    Наскоро четох в един саит че това просто е дипломна работа на някакъв си студент, и си е нещо като полски дизаин на равентон. Разтърсете се в нета и ще видите, че това нещо няма да се произвежда, а е само идея за Ламбо. Всеки може да си поиграе малко с Фотошопа и да каже че ще прай нов автомобил.
  • #8
    asd ( преди 16 години )
    Bandit , kakav chat te goni ne si4ki si gubim vremeto vav skype ,neta v kolite se polzva po po specifichno prednaznachenie
  • #7
    Bandit ( преди 16 години )
    Много ми е интересно, когато пишат, че щяло да има постоянен достъп до Интернет на кола, която е с 1000 конски сили. Абе кой ще чати в такава кола бе мамка му... :)))
  • #6
    Phantom ( преди 16 години )
    От Lamborghini трябва да ги разпънат на кръст тея поляци за дето са им копирали убиствения дизайн на REVENTON. Да го бяха кръстили поне VENO - REVENTON тъй .тъй кат копират поне да е нацяло. Купето от Lamborghini, двигателите от AUDI и Chevrolet интериора от Ferrari и иначе ПОЛСКА колата да си праят поляците пак Полските Фиатчета и да оставят на италинците и на гермаците да си праят техните коли а не да им обират частите и да се пишат ,че и праят нещо.
  • #5
    subzero ( преди 16 години )
    копирали са дизайна от ДИАБЛО и от VECTOR TWIN TURBO V2
  • #4
    123 ( преди 16 години )
    полчците винаги са правели сериозни модели , но не и в този клас не е учудващ факта за двигалеля от ауди и това че прилича на ламбо та нали са все собственост на на една фирма ,това което ме учудва че не работят с италянците ,както са правели винаги ,да се надяваме да не се изсерат на метеното
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    ха ха дизайн от Ламборджини, Двигатели от Ауди и Шевролет, скоростна кутия от Порше а като гледам вътрешния интериор изкопиран от Ферари незнам накрая какъв мелес ще построят Поляците.
  • #2
    MadMaxXx ( преди 16 години )
    ...по-точно на Reventon.Признавам че все от някъде трябва да се започне ама поне малко свой идеи да бяха вкарали,дори и китайците не копират толкова нагло.
  • #1
    Z ( преди 16 години )
    Prili4a na Lambo...
fallback
Последни