fallback

Kia започна продажбите на новия седан Forte

Най-после започнаха продажбите на новия седан на Kia Forte. Този уикенд колата беше в дилърските центрове на фирмата в Южна Корея.

Официалните снимки показват, че стилът на Forte е взел много от концепцията Kia Koup. Очаква се освен седан, не след дълго да се появят и други версии на каросерията на Forte. При Forte виждаме за първи път новата радиаторна решетка с която ще се представят всички нови модели на фирмата – затъмнена, с логото на Kia в средата. Новият седан Forte замества сегашния седан Spectra (в България и на други европейски пазари известен като Cerato). Това е най-добре продавания досега модел на фирмата в САЩ. Очаква се през следващите месеци в Европа да видим и версия купе на този модел. Продажбите на Kia Forte в Европа и САЩ ще започнат през първата половина на следващата година, няколко месеца по-късно ще се появи и купето, но само в Европа, засега не са предвидени продажби за САЩ. Първоначално Forte ще се предлага с един бензинов четирицилиндров двигател,. Той ще бъде с обем 1.6 литра и мощност 124 к.с. (92kW). Малко по-късно ще се появи и по-мощен агрегат с обем 2.0 литра, но от фирмата не съобщават каква мощност ще има. Специално в европейската версия ще има и турбодизелов вариант с двигател имащ обем 1.6 литра и мощност 128 к.с. (95kW). В интериора Forte предлага модерен дизайн и високо качество, като използваните материали са доста по-луксозни от тези при C’eed. Промените при интериора на Forte показват намеренията на Kia да придвижи моделите си в по-горен сегмент на пазара, на базата на променено качество. За това говори и оборудването предлагано с Forte – сателитна навигация, гласови команди за редица системи, многобройни системи за безопасност и др. От Kia съобщиха, че са инвестирали 200 милиона долара за разработката на новия седан Forte и планират да продават по около 250 000 броя от него на световните пазари.
Тагове:
fallback
  • #6
    gi ( преди 16 години )
    a dali verno sa krali iako ot HondaXAxaxaxaxaxaaaa....
  • #5
    thebrainless ( преди 16 години )
    те корейците са имитатори страхотни, не само при автомобилите
  • #4
    Милен ( преди 16 години )
    Стига с тези приличало на незнам си какво си. Важното е добре ли изглежда или ни. На мен ми харесва! Като сложим повишеното качество на KIA и добрата цена, и се получава успешен пакет, а производителите това ги интересува, особено в този сегмент.
  • #3
    астерикс ( преди 16 години )
    отпред е нещо средно между хонда акорд и хонда сивик хибрид(последно поколение), а отзад е кръстоска между хонда сивик седан(предпоследно поколение) и лексус LS
  • #2
    MERCEDES ( преди 16 години )
    Отзад е копие на LEXUS IS.
  • #1
    dehuza ( преди 16 години )
    това и в решетката и фаровете и отзад - стоповете е като Хонда
fallback
Последни