IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

А колко нова всъщност е новата ви кола?

Понякога автомобилите се застояват доста дълго при дилърите

А колко нова всъщност е новата ви кола?

Купуването на нова кола е важно събитие и по принцип се предполага, че става въпрос за автомобил, който е пристигнал от завода преди седмици, най-много месеци. Но историята познава доста по-драстични случаи.

Колко нова е новата ви кола?

Ако помните SAAB официално спря да съществува през 2011 година, но през 2014 година дилърите на шведската компания все още продаваха и регистрираха нови коли. От автомобилните компании ще ви кажат, че няма как да получите нова кола, сглобена преди броени дни. И ще са прави.

Но за съжаление има и случаи, които показват, че сам по себе си престоят на новите коли след производството до излизането им на пазара не е проблем, а трудностите се появяват при неправилно съхранение. Наскоро читател на британското списание Autocar разказа как през септември 2015 година си купил нов Jeep Cherokee, който се оказал произведен преди 14 месеца. И проблемът е бил, че колата не била съхранявана правилно и при предаването й на клиента се е наложила смяна на спирачките, на гумите и освежаване на кожения салон.

Естествено, такива коли обикновено се пускат с намаление, когато дилърите разчистват складовите си наличности. За радост, този проблем не се среща често, основно при разпродажба на залежали коли, които по една или друга причина са поръчани от дилърите с по-ниско ниво на оборудване и след това се реализират на по-ниска цена.

При конфигуриране на автомобил по поръчка, от дилърството ще могат да ви кажат и датата, на която колата ви ще слезе от конвейера и кога поема към вас. Така че, при разпродажба на нови коли, залежали при дилърите, може би е добре едно от първите неща, за които се пита да е VIN номерът на колата, който ще ни каже датата на „раждане” на автомобила.

Тагове: vin
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Предпочитам залежала стока от магазина пред ноф фнос." те да не са на една цена та ги сравняваш?!
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    ае ( преди 5 години )
    боята не се съсипва, НО колата старее - гумени/силиконови части, уплътнения имат не особено дълъг живот и да го съкратиш с 1-2 години в началото е нелепо. Особено като даваш торба пари.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха и как точно се съсипва боята на колата от това че е висяла половин или 1 година?!? Че те колите по улиците трябва да са тотално съсипани тогава. Разбирачи...
  • #4
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много от колите в бг,особено евтините висят по складовете по половин и повече година.За тази година боята им се съсипва.И като хората не разбират се лъжат от намалението.Търговците на нови коли са същите помииии като тези от Горубляне.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 5 години )
    А когато си купиш фейслифт от 07.2016, с VIN от 09.2016 (показан физически 03.2016)?
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    опитват се понякога да пробутват до две годишни коли за нови.. внимавайте при прИмоции.. има нещо почти винаги.
  • #1
    14 rate up comment 16 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Предпочитам залежала стока от магазина пред ноф фнос.Безсмислена статия.