IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla е готова да купи заводите на General Motors

Мъск разкри и как правилно се произнася името на компанията

Tesla е готова да купи заводите на General Motors

Изпълнителният директор на Tesla – Илон Мък, заяви в интервю за CBS, че компанията му е готова да купи заводите на General Motors в САЩ, които предстои да бъдат закрити. Само преди дни стана ясно, че автомобилният гигант е готов да затвори 5 предприятия в Щатите, като това ще доведе до съкращение на повече от 15 000 работни места.

Tesla е готова да купи заводите на General Motors

Мъск беше категоричен, че Tesla не се бои от конкуренция от страна на GM, който също произвежда и продава електромобили. И компанията му е готова да инвестира сериозна сума в заводите, от които концернът явно не се нуждае и иска да затвори.

Решението на GM за закриване на 5 завода в САЩ може да има доста негативни последствия за концерна. Президентът на страната Доналд Тръмп вече обяви, че ще лиши американския производител от всички държавни субсидии, които получава, ако се стигне до подобно развитие на нещата.

На свой ред Мъск разкри пред CBS и още нещо любопитно – как точно се казва компанията за производтсво на електромобили, която ръководи. Според него, името трябва да се произнася като „Тезла”, а не като „Тесла”, както са свикнали хората.

Предприемачът допълни, че е закупил търговска марка Tesla от жител на Сакраменто след дълго пазарене. Първоначално притежателят на названието е искал „огромна сума”, за да я продаде, но в крайна сметка Мъск и екипът му са успели да се спазарят за 75 000 долара.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla general motors
0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    fermera ( преди 5 години )
    Засега технологията на Тезла с един ел.двигател от 270к.с. на задната ос е най-удачна за масов електромобил.При по добра организация на производство може още да се свали цената.Интересно бъдеще ни чака.
  • #9
    13 rate up comment 2 rate down comment
    NEDRA EV ( преди 5 години )
    Много зла тая Тезла :DNokia до оня ден бяха законодателят при телефоните, сега китаеца и корееца колят и бесят наред. Нещата вече се сменят буквално за месеци. Влакът вече потегли (само в Европа ел. колите са вече над един милион) и който производител се е ослушвал и не се е хванал, ще изпадне веднага щом набере скорост.
  • #8
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Хахахах ( преди 5 години )
    Ако Тесла не фалира през следващите 10 години, един ден вероятно ще четем "Тесла купува заводите на Мерцедес, VW, BMW....."Това изобщо не е майтап, а като нищо Тесла може да стане най големия автомобилен производител и абсолютен монополист при елелектрическите коли. Те вече са най голямата автомобилна фирма в САЩ. А сега строят заводи във Европа и Китай.
  • #7
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Русия ( преди 5 години )
    " че ще лиши американския производител от всички държавни субсидии, които получава, "Пазарната икономика?Или тя е само за такива като нас.
  • #6
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Тва преди да иде на Марс ли ще е или след :D И от де пари :D Щял да строи заводи в Китай и Европа и да купи производствени мощности и то не малки в САЩ - розовите пачки де му се мотаят като се надруса надали са конвертируеми ;) Поредната Пи Ар изцепка на друсаното африканче!
  • #5
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тръмп квото иска може да обещава учените са категорични за вредните влияния върху климата.
  • #4
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Да видим ( преди 5 години )
    Тръмп каза че ще отреже субсидиите за електромобили и нещо господин ааМъск взе да обещава още повече да видим до къде ще доведе това интересно ми е.Само накрая да няма един спукан балон ,че на там отива работата след спада на продажбите на Тесла с 70%в Китай през ноември .
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре се само-описа - ФАКТ!
  • #2
    16 rate up comment 18 rate down comment
    Как ( преди 5 години )
    С какви пари ще ги купи като Тесла буквално нямат годишна печалба.
  • #1
    36 rate up comment 18 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тия стават сериозен играч и немците с тяхното "дизела има бъдеще" отичат в тоалетната както Нокия.Много хора от младото поколение дори не знаят кои са Нокия.Ето как пред очите ни Светът се променя.България не я гледайте кой какво мисли тук няма значение.Ние сме 70-80 години след Западна Европа и 150 години след САЩ