IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще си купите ли кола изцяло онлайн?

Физическата среща с дилъра и автомобила явно няма как да изчезнат

Ще си купите ли кола изцяло онлайн?

Можете ли да си поръчате кола онлайн, както си купувате книга или CD от интернет? Без да сте я разгледали, без да сте седнали в нея или дори без да сте изминали и 1 километър зад волана на този или подобен автомобил?

Ще си купите ли кола изцяло онлайн?

Според управляващия директор на британския клон на Jaguar Land Rover - Роудън Гловър, това няма да се случи, колкото и да се развие онлайн търговията.

„По-малко от 10% от клиентите искат напълно дигитална сделка, когато купуват кола – обясни Гловър за особеностите на британския пазар. – Производителит трудно ще успеят да заемат тази ниша, в която покупката на автомобил ще е супер лесна процедура.”

JLR е една от компаниите, които в последните две години предлагат коли онлайн, но не само да ги разгледате на сайта или пък да си поиграете с конфигуратора, а направо да подпишете договор за колата онлайн. Другите марки, които се опитват да пробият в онлайн продажбите на нови автомобили във Великобритания са Hyundai, Dacia, Peugeot, BMW, Ford и Tesla.

У нас това не може да се случи, не само защото правният режим на сделките с леки коли е по-тежък и изисква участие в сделката и на нотариус.

„Ние инвестирахме сериозно в сайта на JLR за британските клиенти – допълва Гловър. – Нашите конфигуратори са разработени с идеята да позволят на клиентите да стигнат максимално далеч в опознаването на колата онлайн. Но след това изпълнението на сделката минава през някое дилърство. За нас дигиталния и реалния свят могат да съжителстват заедно.”

Гловър обаче уточнява, че клиентите се явяват все по-добре подготвени при търговците.

„Клиентите са направили проучването у дома и при нас идват почти готови за сделка, но дилърът трябва да осигури тази финална част от сделката.”

Вие бихте ли си купили кола онлайн, без дори да я видите наживо?

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Купих си преди години!Не беше онлайн, но модела още не беше излязъл, но бяха започнали продажбите. Пробвал съм старият модел, а в новият бяха подобрени тозно нещата, които не ми допадаха. Двигателят беше от страият модел, както и автоматичната трансмисия. Така, че нямаше как да бъда изненадан с нещо. Отидох при дилъра, поръчах си я колата и дори голяма отстъпка ми направи. Винаги правят отстъпки при НЕналична кола и така си я взех доста на сметка без да я видя, карам, разгледам.Защо не и онлайн
  • #3
    10 rate up comment 8 rate down comment
    да разбира се ( преди 5 години )
    Като ги знам нашите родни дилъри какви помии са,определено ще купя онлайн,ако има такава възможност.Отделен е въпросът,че не бих купил нова кола,защото това си е загуба на пари.Само хората,който не са се прецаквали го правят,но това е еднократен процес.Накратко в близко бъдеще *** наречени търговци ще умрат в кофите !!!
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ННН ( преди 5 години )
    Преди години имаше опит да се направи някакъв вид супермаркет или мол за автомобили. Дори май пак беше във Великобритания. И те щяха да променят изоснови модела за продажба на автомобили. Е, не сме чули да са успяли. Явно козата си сака пръч и това е!
  • #1
    30 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Аз и офлайн не мога.