IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi вкарва нови 64 000 дизелови коли в сервизите си

Акцията засега засяга само автомобили в Германия

Audi вкарва нови 64 000 дизелови коли в сервизите си

Компанията Audi стартира от днес сервизна акция, която ще засегне 64 000 автомобила с дизелови двигатели (V-TDI). Това съобщиха от прес-службата на производителя, като уточниха, че засега става въпрос само за коли в Германия.

Audi вкарва нови 64 000 дизелови коли в сервизите си

Сервизната акция е част от по-голяма кампания за промяна на програмното оборудване на модели на Audi с дизелови мотори. Федералната агенция за автомобилен транспорт на Германия (KBA) е позволила на компанията да обнови софтуера на общо 103 500 коли от моделите  A6, A7 Sportback и A8, Q5 и SQ5 TDI (на снимката).

От компанията обясниха, че от двигателите ще бъде премахнат софтуера, за който има съмнения, че е нередовен и манипулира вредните емисии. Успоредно с това на част от автомобилите ще бъда обновена сензорната система. Ремонтът ще бъде безплатен за клиентите на Audi и няма да повлияе върху разхода на гориво, вредните емисии СО2, производителността на мотора, максималния въртящ момент и нивото на шума.

Това е поредният удар по компанията, която е част от Volkswagen Group. Именно Audi е сред производителите, пострадали най-сериозно от скандала с манипулираните дизелови двигатели, избухнал през есента на 2015 г. в Щатите. Марката вече беше принудена да направи няколко подобни сервизни акции заради софтуера, намаляващ изкуствено вредните емисии на дизеловите двигатели.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    трябваше да изчакаш за новия гле на мерседесавтомобил без аналог с активно окачване и ниво на оборудване съпоставимо с купето на ес класа
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 5 години )
    Мен такива неща като виртуален кокпит не ме впечатляват. Това, което се слага по колите изглежда като компютърна игра от преди 15 години. Обичам добре изработени аналогови уреди - определено качват качеството на усещането. Няма спор обаче, че Ауди са топ по качество на интериор. Просто няма креативност там. А що се отнася до недозавиването, което е толкова характерно за Ауди, има едно клипче със SQ7 на Нюрбургринг- красив удар в мантинелата след изпуснат завой. Красноречиво.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво. Мислят за клиентелата си. Редовно провеждат актсии. Аз самия имам четворка ауди и съм мноо доволен.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 5 години )
    Q7-ците имат много умряло управление. Не знам защо не обръщат внимание инженерите им на този важен детайл за една марка със спортни претенции? Х5 е доста по-добре в това отношение. Аз имам съмнения за окачването на Audi-тата. И тея мотори дето са закачени за решетката...
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Силистренски джамбаз ( преди 5 години )
    карайте ги насам
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Пешо ( преди 5 години )
    Какво става с качеството на тея коли? Имам колега с Х5-ца и често си говорим за колите ни. Споделя ми редовно, че месечно отиват 200-300 лева в малки ремонти. Все нещо светка по екрана - казва. Да не си вземе нова кола човек днес с тея електроники...
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Колега, гледам бая си писял, евала, а *** теорията ти куца.Искаш ли да те сложим зад "екологичния" ауспух на някой БГ дизеляк? Като се задушиш ще ни кажеш конкретно от какво е било, дали от ЦО2, дали от саждите или от азотните окиси.Ще кажеш, те не са евро 6. А мин е са, и евро минус 6 не са, знаеш как стават нещата в БГ.Можеш спокойно да обясниш на децата си, че дишат чист въздух, нищо, че го виждат и пипат.
  • #2
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Дизела НЕ може да стане по чист НЕ може!Засилете се и син удряйте главите в стените докато не ви се набие.Дизела е по-вреден от бензина докато бензина отделя само въглероден диоксид дизела отделя твърди частици и азотни оксиди които са канцерогенни особено опасни за деца и възрастни.Дизела е *** скапана технология примитивен двигател!
  • #1
    20 rate up comment 8 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Хубаво е, че са ги вкарали.Дано не ги изкарат.