IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С 4х4 и летни гуми срещу предно задвижване със зимни - кое е по-добре? (ВИДЕО)

Любопитният тест на две BMW X1 беше организиран от британски журналисти

С 4х4 и летни гуми срещу предно задвижване със зимни - кое е по-добре? (ВИДЕО)

Някои твърдят (и съвсем не са малко), че ако автомобилът има задвижване на четирите колела, зимни гуми не са му необходими през зимата. Журналисти от британското издание Tire Reviews решиха да проверят този мит. Качиха се на два кросоувъра BMW X1 и отпрашиха на зимния полигон.

Странен тест върху сняг (ВИДЕО)

Резултатът от този тест е ясен предварително (онези от първото изречение на материала може би си мислят нещо друго), но въпреки това видеото е доста любопитно.

Сред изпитанията на които бяха подложени двата автомобила - единият със задвижване на четирите колела и с летни гуми, а другият с предно задвижване и зимни, бяха ускорение до 50 км/ч, спиране при скорост 50 км/ч, изкачване и слизане от баир с 10% наклон, лосов тест и скоростно преминаване на трасе.

 

Тагове: bmw bmw x1
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 4 години )
    Аз се чудя, защо въобще има "летни" гуми!?
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    re ( преди 5 години )
    Най-добрият вариант е моя - едната кола със зимни гуми, другата - с летни. Миналата година онази със зимните я карах една седмица. Направете проучване какво става като караш със зимни гуми на асфалт с температура 20 градуса. Ами те се хлъзгат и спирачния път расте! За информация, днес 07. декември температурата на въздуха в Пловдив беше 10, а на асфалта 18. През зимата като напече слънце асфалта е тъмен и абсорбира лъчите и става топъл. Т.е. опасно за зимни гуми! Зимни - само за сняг и студ.
  • #8
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    не знам кой какви кара но съм с 4 комплекта шипирани когато е ледзимни при сняг кишаза мокро есен пролетза сухо лятото
  • #7
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако човек иска да кара цяла година с едни гуми, по-добре е това да са зимни. Пробвано в продължение на години. Само лятото трябва да се внимава на завоите, защото са по-меки и свирят дори при ниска скорост.
  • #6
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ауди-тоалетна
  • #5
    5 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз съм с ауди марката е многи важна. Не са гумите. Досега никога не сам закъсвал. А4 2012 година.
  • #4
    15 rate up comment 6 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Карам Michelin Cross Climate вече две зими и две лета. Много съм доволен.
  • #3
    6 rate up comment 28 rate down comment
    LosH ( преди 5 години )
    По принцип видеото е обективно. Само да вметна нещо. Преди две седмици във Варна беше скована от черен лед по улиците. на моят джип 4х4 не бях сложил зимните още ( не защото съм забравил, просто цяла седмица нямаше свободни часове при моят гумаджия) Всеки път оставям за последният момент. Всички с зимни и летни се пързаляхме като на ски, но поне аз изкачих баира до блока без проблеми, а комшиите със зимни не успяха и до средата да стигнат. Иначе зимната гума си е задължителна !11
  • #2
    15 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И такива има из нета и пак предимството е за зимната макар и с по-малко. Но ей сега ще се навъдят разбирачите да кажат че са глупости и 2 комплекта гуми си е набутвация. Съгласен съм че в Българския климат може да минеш с всесезонни или дори само с летни, НО с уговорката че 2-3-те седмици истински сняг (при всесезонните) или 2-та месеца истински студ (при летните) колата е зазимена. А нашенеца какво прави 1 зимни които се скапват лятото и зимата пак е бобслей
  • #1
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Bmw435iccX3G01 ( преди 5 години )
    Mnogo po interesno 6te6e da e sravnenie na 4x4 s vsesezonni gumi vs zimni s predno