IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го бюджeтния кросоувър на Land Rover и FIAT

Harrier на Tata използва опростеното шаси на Discovery Sport и 2-литров турбодизел Multijet II

Ето го бюджeтния кросоувър на Land Rover и FIAT

Индийската автомобилна компания Tata, която е собственик на марките Jaguar и Land Rover, представи производствената версия на новия си кросоувър - Harrier. Интересното е, че концернът Fiat Chrysler Automobiles също допринесе за създаването на модела.

Ето го бюдежният кросоувър на Land Rover и FIAT

Кросоувърът достига 4598 мм дължина, 1894 мм широчина и 1706 височина Tata Harrier се основава на опростената платформа на компактния Land Rover Discovery Sport. Индийското творение получи двигател от FIAT. Това е 2-литровия турбодизел Multijet II с два варианта на мощност - 140 и 170 к.с.

Ето го бюдежният кросоувър на Land Rover и FIAT

Двигателят се комбинира с механична и автоматична 6-степенна скоростна кутия. На първо време Harrier ще се предлага само с предно задвижване, още не е ясно дали ще получи и такова на четирите колела.

Ето го бюдежният кросоувър на Land Rover и FIAT

Кросоувърът има няколко режима на шофиране, които могат да се променят в зависимост от условията на пътя: чакъл, сухи или влажни пътища. Tata планира да изнася модела за Европа, но първите автомобили, които ще ссе произведат в началото на 2019 г., ще отидат на индийския пазар. Приблизителните цени на Harrier за домашния пазар са от 22,500 до 29,500 долара.

Снимки: Tata

Тагове: land rover fiat tata
0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че това изглежда по-добре от шкодите. А дисплея е същия, като в тях. Дизайна е свеж, двигателя добър. Супер си е за тия пари. Ако го пуснат в европа доста голям процент от шкода ще привлече може би.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    нещо ме рзнаха ( преди 5 години )
    Та попитах да кажеш честно дали ако не знаеш, че е Tata и ако не му виждаш емблемата, ще го различиш от останалата маса от "коли", гордо наречени от маркетинга "кросоувъри", демек от всичко по малко и накрая едно ...нищо...
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    'Що да е "труп", бе, колега? - не, че припадам от кеф, като го гледам, ама каж
  • #1
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пълен труп