IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа как ще се бори с VW Golf

Чехите представиха новия си хечбек Scala

Skoda показа как ще се бори с VW Golf

Компанията Skoda представи новия си хечбек от клас „Голф” – Scala, който ще заема мястото на Rapid в гамата на марката. Премиерата на автомобила пред публика се състоя на специално събитие в Тел Авив.

Skoda показа как ще се бори с VW Golf

На външен вид автомобилът прилича на концептуалния Vision RS, представен на автосалона в Париж през октомври тази година. Хечбекът е изграден на платформата MQB, която е в основата на новите компактни модели на концерна Volkswagen. Дължината на автомобила е 4362 мм, широчината .- 1793 мм, а височината – 1471 мм. Разстоянието между двете оси е 2649 мм.

Skoda показа как ще се бори с VW Golf

От компанията отбелязват, че като вътрешен обем Scala е съвсем близо до Octavia. Свободното пространство в областта на коленете е равно на 73 мм – толкова е и при Octavia. Обемът на багажника на новия модел е равен на 467 литра, като при свалени задни седалки достига 1410 литра.

Skoda показа как ще се бори с VW Golf

Skoda Scala ще се предлага с изцяло цифров приборен панел Virtual Cockpit с диагонал 10,25 инча, като създателите на модела твърдят, че това е най-големият виртуален приборен панел в този клас. Хечбекът разполага и с информационно-развлекателен комплекс с 9,2-инчов дисплей, като това е първият модел на чехите, чието програмно оборудване ще може да се обновява през интернет.

Skoda показа как ще се бори с VW Golf

Освен това, собственикът на автомобила ще може да отключва и заключва автомобила, както и да управлява някои негови функции с помощта на специално приложение на смартфона. Хечбекът разполага с вграден микрочип eSIM, който осигурява високоскоростен интернет.достъп през мрежа LTE.

Skoda показа как ще се бори с VW Golf

Гамата двигатели на модела включва 5 силови агрегата. Базовият е 3-цилиндров бензинов мотор с обем 1 литър и мощност 95 к.с., който работи с 5-степенна механична скоростна кутия. Същият двигател е достъпен и във вариант със 115 к.с., а топ-версията на бензин разчита на 1,5-литров TSI с 4 цилиндъра и 150 к.с.

Дизеловата модификация ще получи 1,6-литров двигател, развиващ 115 к.с. и 250 Нм. Ще се предлага и версия на метан – 1.0 G-Tec с 90 к.с. Всички мотори над 100 к.с. могат да работят с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна „роботизирана” с два съединителя.

Skoda показа как ще се бори с VW Golf

В списъка с опции на Scala са включени изцяло светодиодна оптика, окачване с регулируеми амортисьори с два степени на твърдост, адаптивен круиз-контрол, работещ при скорост до 210 км/ч, както и пълен набор от системи за активна безопасност и асистенти на шофьора.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda golf scala
0 от 500