IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обяви цените на Model 3 за Европа

И на Стария континент все още няма да се продава най-евтината модификация

Tesla обяви цените на Model 3 за Европа

Американският производител Tesla обяви, че започва продажби на най-достъпния си електромобил Tesla Model 3, в Западна Европа, като вече са ясни и цените за пазарите, на които ще се предлага.

Tesla обяви цените на Model 3 за Европа

Първите доставки към крайни клиенти ще бъдат осъществени през февруари, като конфигурациите и цените вече са на сайта на Tesla. От компанията уточняват, че достъпът до тях ще бъде активиран до няколко дни, така че желаещите ще могат да си резервират електромобила.

Подобно на САЩ, в Европа също, поне засега, ще се предлагат единствено премиум-версиите на Model 3. Тоест, клиентите ще трябва да изберат модификацията с по-голям пробег и със задвижване на четирите колела, които съответно са и по-скъпи.

За времето до февруари 2019 г. в Tesla ще трябва да решат и проблема със зареждането на Model 3, чийто порт не отговаря на европейския стандарт CCS. От компанията на Мъск вече обявиха, че започват да преоборудват станциите си в Европа, за да може те да се зарежат и електромобили на други производители.

В Германия версията на Model 3 с AWD и пробет от 544 км ще се продава за 57 900 евро. По-мощният вариант – Performance, е оценен на 68 600 евро. В съседна Австрия цените са съответно 58 300 и 69 100 евро.

Във Франция по-слабият вариант на Model 3 е оценен на 53 500 евро (с давания от властите екобонус), а версията Performance се предлага да 64 300 евро (отново с бонуса). Цените в Испания са съответно 59 100 и 70 100 евро за двете модификации.

Снимка: Tesla




 

Тагове: tesla model 3
0 от 500