IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално BMW 507 се продава на търг

От роудстъра са произведени само 252 бройки в средата на миналия век

Уникално BMW 507 се продава на търг

Уникалният автомобил BMW 507, собственост на човека, който го е проектирал - прочутия граф Албрехт фон Гьорц, ще бъде продаден на търг. Германският дизайнер е създал също така такива коли като Porsche 911, Toyota 2000GT и Datsun 240Z. Въпросното BMW 507съчетава в себе си немския и японския дизайн, а резултатът е не само уникален, но и много красив автомобил.

Търг за BMW 507, собственост на Албрехт фон Гьорц

Цената на роудстъра не е известна, но според експертите тя ще бъде много впечатляваща, като се имат предвид всички технически и външни параметри, както и състоянието й. Въпреки това, предварителните оценки са за най-малко 2,3 млн. паунда. И това е само възможната начална цена, защото за колко ще бъде продадена колата може само да се спекулира.

Причината за продажбата на модела също не се знае. Търгът Bonhams Bond Street обаче не е избран случайно - той е един от най-големите във Великобритания и на него се продават най-уникалните и редки модели автомобили.

Търг за BMW 507, собственост на Албрехт фон Гьорц

BMW 507 се произвежда от 1956 до 1959 г., като са сглобени само 252 бройки. Първите 34 екземпляра, направени до средата на 1957 г., се отличават със 110-литровия си резервоар. Роудстърът се задвижва от V8 двигател с обем от 3168 куб. см., който работи в съчетание с 4-степенна механична скоростна кутия ZF.
 

Тагове: bmw 507
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    няколко пpoшляци са се изтpoпaли под статия в която се говори за кола с пазарна цена няколко милиона долара.
  • #4
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Дада ( преди 5 години )
    К`ъв е тоя червендясал жабок? Красив? Хахахахах... Забавни сте...
  • #3
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Англофил ( преди 5 години )
    v8 двигател и набира по-бавно от 4-ри цилиндров турбодвигател.Това драги зрители се нарича технологичен скок.Който е обезмислил немската грандоманщина!
  • #2
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Едно време колите са били красиви и елегантни. А сега всичките да груби и грозни толупи.Изключение правят само ферари и още няколко бутикови марки.
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Веско ( преди 5 години )
    Кво ни ги показвате тавиз стари и неекологични таралясници? Само екотаксите и не можем платим тука.