IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover пропуска автосалона в Женева

Британците са пресметнали, че подобни изложения им носят само загуби

Jaguar Land Rover пропуска автосалона в Женева

Компанията Jaguar Land Rover ще пропусне автосалона в Женева през март догодина, съобщава изданието Autocar, което се позовава на представител на концерна. Според информацията, британците са пресметнали, че участието в подобни събития им носи само загуби и затова ще залагат на собствени мероприятие.

Jaguar Land Rover пропуска автосалона в Женева

Отказът от големите изложения е свързани и с плановете на британския производител за съкращение на разходите заради големите загуби, които понесе през тази година. Причината за лошите показатели са намалелите продажби в Китай, както и неизвестността около предстоящото излизане на Великобритания от ЕС.

От участие в изложението се отказа и американската компания Ford, която смята през пролетта на следващата година да организира собствено мероприятие. На него ще бъде представен и напълно нов модел за европейския пазар. Освен Ford, автосалонът в Женева пропуска и Volvo.

Последният нов модел, показан от Land Rover, беше кросоувърът Range Rover Evoque (на снимката). Неговата премиера се състоя на закрито мероприятие в Лондон. Цените на автомобила ще станат ясни в края на годината, когато стартират и продажбите.

Снимка: Land Rover

Тагове: land rover jaguar
0 от 500