IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Провал за Jeep и FIAT на краш-тестовете (ВИДЕО)

Panda повтори антирекорда на Punto - нула звезди

Провал за Jeep и FIAT на краш-тестовете (ВИДЕО)

Само една звезда на краш-тестовете на Euro NCAP получи новият Jeep Wrangler, а другият модел на FCA, участвал в изпитанията – FIAT Panda, не успя да спечели нито една.

Провал за Jeep и FIAT на краштестовете (ВИДЕО)

Постижението на Panda се случва едва за втори път в историята на изпитанията за безопасност, като предишният антирекорд също е на модел на италианската марка – Punto, и беше поставен миналата година.

При симулация на челен удар резултатите на Wrangler показват ниско ниво на защита на гръдната област и краката на водача, а при страничен са застрашени всички пътуващи на задните места. Освен това при този модел отсъства възможност за поставяне на детско столче на предната пасажерска седалка, както и на средното място отзад.

Краш-тестовете на Panda пък са показали сериозна вероятност за травми в областта на главата при челен удар, а при защитата на децата положението е още по-сериозно. Италианският автомобил не получава нито една от 24 възможни точки при челен и страничен удар при защита на деца, а манекените, заместващи деца на 6 и 10 години са с еквивалента на тежки контузии в главата при всички краштестове.

В краш-тестовете на Euro NCAP участваха още седем автомобила: Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Peugeot 508, Volvo V60 и Volvo S60. Всички те получиха по пет звезди.

 

 

Снимка: Jeep, видео: Euro NCA{

0 от 500
  • #2
    20 rate up comment 15 rate down comment
    Автор ( преди 5 години )
    И двете коли доста добре ми изглеждат и със сигурност не е това, което очаквам да видя от кола с 0 или с 1 звезда. В днешно време 3 от петте звезди се дават за системи, които очевидно тези автомобили нямат. А и едва ли са им необходими толкова точно на тези два модела...
  • #1
    28 rate up comment 11 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Голяма излагация. Другите се напъват да не падат под 5 звезди тези с 0 и 1 :-/