IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018

Камера за задно виждане на цената на бутилка уиски, и кафеварка на цената на кола

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018

Задава се онова най-мъчително време в годината - избирането на коледни подаръци. Ето 10 съвсем актуални идеи, с които да зарадвате любимата си. Нямаме предвид жената, разбира се.


Bestek Jump Starter

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018

В сезона на падащите акумулатори това е просто благословия: портативно устройство, което трябва само да прикачите към клемите, за да запалите. На практика е литиево-йонна батерия (10 000 mAh), която се зарежда от обикновен контакт. Има вградено мощно фенерче и, разбира се, може да я използвате да заредите телефона или таблета си. Струва около 90 лева. Производителят твърди, че е достатъчно мощна за бензинови двигатели с обем до 5 литра и за дизели до 3 литра.


FIXD

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018


Вместо да изпадате в паника, когато светне някоя предупредителна лампа на таблото, можете просто да включите този портативен диагностичен инструмент и да разберете какъв е проблемът. Работи на почти всички модели с OBD2 порт (тоест произведени след 1996) и ползва интернет от телефона ви чрез Bluetooth. Не е вълшебен и няма да замени посещението в сервиз при сериозни проблеми. Но може да ви каже кога лампата свети заради затлачен катализатор и кога - заради реална повреда. Струва около 90 лева.


Brush Hero

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018


Хитроумен накрайни с различни четки, който просто слагате на градинския маркуч. И най-замърсената стелка или тапицерия не може да му се опъне. Цената е около 70 лева.


Esky Car Rear View Camera

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018

Паркирането става значително по-лесно с тази водоустойчива китайска камера, струваща едва 40 лева. Трябва само да я закрепите на задния номер и да я свържете с екрана на мултимедията (или специално да й купите дисплей, не са скъпи). Има и инфрачервен режим за нощно паркиране. Качеството на образа не е като на вградените системи, но пък и цената е драстично по-ниска.


Handpresso

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018


Ако кафето по бензиностанциите ви ужасява, както ужасява нас, ето решението: тази френска джаджа се включва в запалката и може да ви приготви отлично еспресо и от мляно кафе, и от капсула. Единственият проблем е, че струва почти 400 лева.


Tile Mate

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018

Казват, че разсеяните хора са по-интелигентни от другите. Което не им пречи да се чувстват доста глупаво всеки път, когато не могат да си открият ключовете. Това малко GPS локаторче ликвидира проблема: закачате го на ключовете и по всяко време можете да го издирите на смартфона и дори да му позвъните. Върши работа и в обратна посока - от него можете да звъннете на липсващия смартфон. Цена - около 40 лева. 


VIZR

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018


Компании като BMW ви продават т. нар. Head-Up Display (HUD) за четирицифрени суми. VIZR струва около 80 лева. По същество това е поставка за смартфон с отражател, в който можете да виждате навигацията, скоростта си, компас и каквото още ви хрумне. Разбира се, трябва ви приложение, което да поддържа HUD режим. Не се вижда толкова добре, колкото вградените системи, но все пак върши работа - за 30 пъти по-ниска цена.


iOttie Easy Wireless Charging Mount

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018


Даже в най-модерните автомобили, които имат платформа за безжично зареждане на смартфон, тя не е добре измислена - трябва или да го зареждане, или да го ползвате. Тази проста джаджа позволява и двете едновременно - държи телефона пред очите ви, така че да си гледате навигацията, и в същото време зарежда батерията, без разни кабели да ви се мотаят в ръцете. Струва около 80 лева.


Mpow Bluetooth Receiver

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018

Ако мултимедията на колата ви има AUХ вход, трябва само да пъхнете в него това устройство и да го свържете чрез Bluetooth с телефона си, за да слушате Spotify, YouTube и каквото още поискате. Със същия успех работи и на старата ви домашна уредба или телевизор. Струва едва около 30 лева.


Chill Tots

10-те най-хитри автомобилни джаджи през 2018

Това е далеч от високите технологии, но може да е много полезно. Закачете го на облегалката на седалката, така че детето ви да има поставка за таблет и няколко полезни джоба за напитки, вафлички и играчки. Струва около 30 лева. Само помнете, че прекаленото гледане на клипчета и филмчета може да предизвика проблеми с говора.
 

Тагове: head-up
0 от 500
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Ime ( преди 5 години )
    Относно Brush Hero просто пуснете търсачката в йотубе да намери Should we hate Brush Hero THE WORST INVENTION FOR CARS за да се уверите каква тъпотия е.А един познат си купи батерията за да я ползва и познайте какво...не е способна да запали 2.2 мотор...А ключодържателя...преди 20 години имаше ключодържатели които отговаряха като им свирнеш...на това и симкарта ли ще му трябва? Че не виждам как ще ми звънне на телефона...
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Ааа, благодаря за инфото!! Аз като по-глупав, предпочитам колата ми да си ги има тези неща фабрично! Последната ми S-klasse, с изключение на Jump Starter и простотията-кафеварка, другото си го има включително Keyles-Go!! И пазарувам не от amazon, а от ebay!! Ама попитах от името на обикновените хорица!!
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ломски, ти от коя година го написа тоя коментар, 1995? Половината от тия неща ги има по бг онлайн магазините, а абсолютно всички ги има в аамазон. Ако ти е трудно да си поръчваш онлайн, тия джаджи не са за тебе. Дръж се за манивелата и вефа
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до Ломския ( преди 5 години )
    споко, китайците пращат до всяки адрес по земното кълбо
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    незапознат ( преди 5 години )
    Оня ден си купих ВТ приемник, за да ъпгрейдна слушалките, цена 1? , имах съмнение дали ще работи , но за тази цена си струваше риска, държи около 3 часа с музика от телефона - много удобно да не се оплиташ с кабела, или като го сложа на Hi-Fi то в хола и слумшаш нет-радио и музика
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    у ломско .. ( преди 5 години )
    ги нема джаджите! у шопско мое и са намерат, мое и дънса намерат ...
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Кои неща, от изброените, ги има в български магазин и кой е тоя магазин!?!?