fallback

Subaru показа първия си плъг-ин хибрид

Crosstrek Hybrid има 8,8-киловатчасова батерия, изминава 27 км само на ток

Японската компания Subaru разсекрети в САЩ първия си плъг-ин хибрид, базиран на модела Crosstrek. Под това име там се продава кросоувърът XV, който по същество е "повдигнат" вариант на хечбека Impreza. Хибридна модификация имаше и предишното поколение на Subaru Crosstrek, но това бе традиционен хибрид.Хибридната задвижваща система включва познатата комбинация на компанията - двулитров двигател, вариатор Lineartronic и симетрична система за задвижване на четирите колела, допълнена от два електромотора. Един от тях играе ролята на стартер, но също така може да зарежда батерията от двигателя. Вторият, с мощност 118 коня, задвижва колелата в хибриден и в чисто електрически режим на движение. Той също така презарежда батерията при спиране в режим на рекуперация.За хибрида двулитровият двигател е леко дефорсиран - мощността е намалена от 152 на 137 коня. Освен това е разработена нова спирачна система, която автоматично разпределя спирачната сила между работните спирачни механизми и електромотора, работещ в режим на генератор.

fallback
  • #4
    до: С опит ( преди 5 години )
    С опит във фантазирането си ***, а не с опит в автомобилите!Поне вземи прочети малко и се запознай с нещата, а не да се правиш, че имаш опит в нещо на което дори не си се качвал!Давам ти шанс да ме опровергаеш, като ми кажеш за поне един паркетник, който поне малко да се доближава до проходимостта на Форестър.Просто виж кой с какво 4х4 е разговорът приключва до тук!
  • #3
    С опит ( преди 5 години )
    Субару отдавна не са проходими, колкото бяха.Точно тази кола е типичен паркетник.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми то не било Субару, то било Тойота!
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Перфектно решение за нашите "хубави" пътища и високи цени на горивата. За из града също става, защото не е голям жип и ще можеш само на електричество да го ползваш. За извън пътя също. Там няма какво да говорим. Субару е все пак и са едни от най-добрите при високопроходимите машини.
fallback
Последни