IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампионът не одобрява новата география на Формула 1

Хамилтън иска повече стартове в страни, където има реален интерес

Шампионът не одобрява новата география на Формула 1

Петкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се оказа сред тези, които не са особено въодушевени от новите попълнения в календара на спорта. Повод за това стана включването на Гран при на Виетнам в календара на Формула 1 за сезон 2020, пред ВВС Хамилтън заяви, че предпочита да се състезава в страни, където отдавна обичат и познават автомобилните спортове.

Шампионът не одобрява новата география на Формула 1

„Не знам от гледна точка на състезанията дали има необходимост да ходим до нови държави – обясни Хамилтън. – Но състезание на „Силвърстоун” и старт на градско трасе в Лондон, ще е супер, тъй като британската публика е нещо по-различно.

„Във Великобритания, Германия и Италия има интерес към моторните спортове от много години, в Щатите този интерес расте, но там има само едно състезание – допълни Люис. – Ако аз бях начело на бизнеса, щях да се постарая да има повече състезания точно в тези държави.

„Бил съм във Виетнам, там наистина е красиво. Ходил съм и в Индия, още преди там да има старт от Формула 1 – това е една много бедна страна и изведнъж на едно празно място издигнаха гигантска писта, като цяла преживяването там беше странно. Помните, че имаше и Гран при на Турция, където се състезавахме пред празни трибуни. Хубава писта, хубав състезателен уикенд, но празни трибуни.

„Защо да не добавим към Гран при на Германия и старт по улиците на Берлин. Според мен, организирането на стартове от Формула 1 в такива градове е по-добра идея отколкото да пътуваме до страни, където никой не познава Формула 1.”

Отделно от това Хамилтън е против и разрастването на календара, тъй като и следващата година в него ще има 21 старта, а се очаква те да станат 23 и дори 25. Според него максимумът състезания на сезон би трябвало да бъде 18.

0 от 500