IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Talisman получи мотора на Megane RS

Версията S-Edition e с мощност 225 конски сили

Talisman получи мотора на Megane RS

Един от малкото нови модели в средния клас на европейския пазар – Renault Talisman, вече има нова версия – S-Edition, която се задвижва с мотора на Megane RS.

Talisman получи мотора на Megane RS

Става въпрос за новия 1,8-литров бензинов турбо агрегат на Renault, разработен с помощта на Renault Sport, който дебютира при възраждането на спортната марка Alpine и задвижва новия А110. След това този мотор се появи и при новия Megane RS, сега сменя 1,6-литровия бензинов агрегат с 200 конски сили при Talisman, като се очаква, че това ще се случи и в близко бъдеще при новото Clio RS, когато се появи субкомпактният хотхеч.

При Talisman двигателят е с мощност 225 конски сили и 300 Nm въртящ момент, а големият седан и комби стават втория модел, който се сдобива с S-Edition след Captur. В случая S-Edition е олицетворение на френската рецепта за автомобил с богато оборудване и амбиции за по-спортно поведение.

Същият 1,8-литров турбо мотор вече се предлага в Германия и в друга версия на Talisman – топ вариантът Initiale Paris.

Talisman получи мотора на Megane RS

S-Edition получава и системата на Renault 4Control (4 завиващи колела), адаптивно окачване и черен кожен салон. В същото време 1,6-литровият dCi двигател вече се предлага с мощност 120 и 150 конски сили, като в близко бъдеще той ще бъде сменен от новият 1,8-литров агрегат, който дебютира при фейслифта на Kadjar.

0 от 500
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Новият бензинов мотор на Талисман изглежда много добре като пърформънс/разход/Nm. Има видеа в YouTube с тестове на борда на Espace който по принцип е доста по-тежък. Ако го пуснат на близка до на стария 200 к.с. цена ще е много интересно предложение.